Zwart Wit wint zeer belangrijk duel thuis tegen Olympus ’58

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, boekte Zwart Wit een hele belangrijke overwinning thuis tegen de bezoekers uit Doetinchem. Voor de wedstrijd was al bekend dat EKCA gewonnen had van Koru, dus de belangen waren hoog voor beide teams. Uiteindelijk bleef Zwart Wit aan de goede kant van de streep en won met 19-17 thuis van Olympus ’58.

De Deldenaren begonnen zeer scherp en gedreven aan de wedstrijd en vanaf de eerste minuut moest Olympus ’58 de achtervolging inzetten om aan te haken bij Zwart Wit. Vroegtijdig kwam de thuisploeg al op voorsprong en het enige wat de ploeg uit Doetinchem kon doen was blijven meescoren. Olympus kreeg maar geen grip op het aanvallende spel van Zwart Wit en dat zorgde ervoor dat Zwart Wit de voorsprong rustig kon uitbreiden. Echter kon Zwart Wit in de eerste helft de opgebouwde voorsprong niet nog verder uitbreiden, want op een gegeven moment kwam de thuisploeg niet meer tot afronding. Hier wist Olympus van te profiteren en bracht de stand dichterbij bij elkaar met een aantal treffers. Bij rust stond Zwart Wit ook maar met één punt verschil voor en kon het in de tweede helft nog alle kanten op gaan.

Na rust was het de Deldense ploeg die de eerste treffer scoorde, maar al snel brak er een fase aan waarin beide ploegen de kansen niet wisten te benutten. Toch waren er wel momenten dat één van de twee opgelegde kansen kreeg, maar deze werden ook simpelweg niet afgerond. Echter werd de ban doorbroken zo gingen de ploegen een spannende eindfase tegemoet, waarin Zwart Wit het spel bepaalde. Net zoals in de beginfase kon de thuisploeg de marge weer vergroten en bleef het aan de goede kant van de streep. Ondanks dat Zwart Wit de bovenliggende partij had Olympus op bepaalde momenten de thuisploeg voorbij kunnen gaan, maar op die beslissende punten wisten de bezoekers het niet af te maken. Het enige wat Zwart Wit resteerde, was de wedstrijd goed uitspelen. Olympus probeerde hier en daar nog wat te forceren, maar Zwart Wit hield grip op de wedstrijd en daardoor stelde de Deldenaren de overwinning veilig. Met een 19-17 overwinning haalde Zwart Wit wel de 2 belangrijkste punten binnen van het seizoen, om zo nog een beslissingswedstrijd af te dwingen.

Hoogstwaarschijnlijk zal komend weekend de beslissingswedstrijd plaatsvinden tussen Zwart Wit en Koru en de winnaar hiervan speelt een wedstrijd tegen Club Brothers. Waar en op welk tijdstip de wedstrijd zal worden gespeeld is nog niet bekend.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *