Zwart Wit wint thuis eenvoudig van ’t Overschotje

Zondag 24 april kwam de ploeg uit Lochem, ’t Overschotje, op bezoek in Delden. De vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel, maar deze keer was Zwart Wit overduidelijk de bovenliggende partij. Bij rust stonden Deldenaren al op een riante voorsprong die voor ’t Overschotje niet meer te overbruggen was. Eindstand: 28-11.

Vanaf minuut één had Zwart Wit de touwtjes in handen. De verdediging had de zaken goed op orde, waardoor het voor een stuk rust zorgde in de aanval van Zwart Wit, ook op de momenten wanneer het minder goed liep. ’t Overschotje kwam er in de beginfase niet aan te pas, ook door de verdedigende druk, wat bij hun resulteerde in veel éénschootsaanvallen. Zwart Wit had daarentegen minder kansen nodig om tot afronding te komen. Zo af en toe waren er wel momenten dat het iets minder liep, maar die momenten waren van korte duur. Hierdoor kon de thuisploeg de voorsprong ook geleidelijk aan uitbreiden. De ploeg uit Lochem bleef zoekende om in hun spel te komen, maar continue was het Zwart Wit die het wist te verstoren. Bij rust werden de kleedkamers opgezocht met een stand van 11-4.

Gezien het spelbeeld was het feitelijk al geen wedstrijd meer en Zwart Wit begon ook goed aan de tweede helft. De aanvalsmachine van de thuisploeg bleef maar doorgaan en de teller liep hoger en hoger op. Wel hadden ze in de tweede helft momentjes waar ze een kleine steken lieten vallen en op dit soort momenten kwamen de bezoekers dan wel tot afronding. Ondanks dat de Lochemse ploeg zo af en toe tot afronding kwam, brachten ze Zwart Wit niet in de gevarenzone. Zwart Wit kon daarentegen ook vrijuit spelen, want de overwinning die hadden ze al behaald. In de eindfase vielen de scores wat minder snel achter elkaar, maar desondanks stond er een mooie stand op het scorebord en won Zwart Wit met overtuigende cijfers. Uitslag: 28-11.

Zwart Wit heeft uiteindelijk goede zaken afgelopen weekend, omdat de concurrentie punten heeft laten liggen. De ploeg uit Delden staat nu met nog drie wedstrijden te spelen, bovenaan de ranglijst met drie punten voorsprong op de nummer twee. Daardoor komt het kampioenschap voor de Deldenaren steeds dichterbij. Komend weekend hebben de Zwart Witten vrijaf. Op zondag 8 mei heeft Zwart Wit wederom een thuiswedstrijd, want HKC uit Hengelo komt die middag op bezoek. De wedstrijd zal om 14:30 uur van start gaan.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *