Zwart Wit wint ruim in Nijmegen van Keizer Karel

In het duel Keizer Karel tegen Zwart Wit hebben de bezoekers uit Delden belangrijke punten meegenomen richting huis. De thuisploeg Keizer Karel, die nog voor stond bij rust, kreeg met een heel ander Zwart Wit te maken in de tweede helft.

De beginfase was voor de Nijmeegse ploeg, die met minder schoten meer rendement wist te halen. Aan de kant van Zwart Wit was het duidelijk andersom, die zoekend was naar een goede afronding. Zwart Wit kwam halverwege eerste helft op één punt achterstand (5-4), maar Keizer Karel vond ook nu de korf weer makkelijker dan Zwart Wit en zo werd de voorsprong weer ruimer voor de thuisploeg. Via de 7-4 werd de stand in de eerste helft op 9-7 gebracht.

Na rust kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd, kon het verdedigend goede druk geven, waardoor Keizer Karel snel de bal kwijt was. Geleidelijk aan namen de Deldenaren de regie over in de wedstrijd en was het Keizer Karel die achter de feiten aanliep. De voorsprong van Zwart Wit bleef op dit moment schommelen op vier of vijf doelpunten, maar bij 13-19 was eindelijk het gat geslagen van zes punten. Keizer Karel kon in deze fase van de wedstrijd niet meer met een tegenoffensief komen en mede hierdoor speelde Zwart Wit de wedstrijd goed uit. De eindstand werd door een laatste treffer van de thuisploeg bepaald op 16-25.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *