Zwart Wit wint in Doetinchem van koploper Olympus ’58

De laatste wedstrijd in het jaar 2015 werd door de Deldenaren verloren. Zwart Wit mocht in het nieuwe jaar aantreden tegen tegenstander Olympus ’58 uit Doetinchem, de koploper van  de 3e klasse D. Hoewel het lange tijd een gelijkopgaande strijd was, maakte Zwart Wit het verschil in de afronding. Mede hierdoor pakte Zwart Wit uit in Doetinchem de twee punten en zette een 16-21 overwinning neer.

In de eerste helft ging het geruime tijd gelijk op. Er werd vaak om beurten gescoord en beide ploegen maakte er een mooie wedstrijd van. De thuisploeg uit Doetinchem probeerde de aanval van Zwart Wit te ontregelen door achter te gaan verdedigen, maar dit zorgde niet voor al te grote problemen bij de bezoekers. Zo nu en dan leed Zwart Wit onnodig balverlies door toch af te ronden of een mindere pass, maar al met al ging Zwart Wit goed om met de verdedigende keuze die Olympus ’58 maakte. Tot aan de 7-7 bleef de stand gelijk, maar voor rust kon de ploeg uit Delden toch een klein gat slaan en wist de stand op 10-13 te brengen. Met deze stand gingen beide ploegen ook de kleedkamers in.

De tweede helft begon met een score van Zwart Wit, maar daarna was het de beurt aan Olympus ’58. Met drie treffers op rij maakte de thuisploeg het verschil kleiner en stond het ineens 13-14. De mooie opgebouwde voorsprong was verdwenen, maar Zwart Wit kwam niet in de problemen. Er werd in de fase daarna weinig tot niet gescoord aan beide kanten. Echter kwam Zwart Wit wel vaker dan Olympus ’58 tot een schot, maar het duurde even voordat er een treffer viel. De thuisploeg werd door de Deldenaren weer op achterstand gezet en bij een stand van 14-16 werd de wedstrijd beslist. Via 14-16 werd het verschil gebracht naar vier punten (14-18). Eenmaal bracht de Doetinchemse ploeg de stand terug naar drie verschil, maar Zwart Wit hield zich aan haar eigen spel en speelde de wedstrijd goed uit. Na het laatste fluitsignaal stond er een eindstand van 16-21 op het scorebord.

Niet alleen afgelopen afgelopen zondag was een belangrijke wedstrijd voor Zwart Wit, maar ook de komende reeks wedstrijden zijn vrij belangrijk. Wil Zwart Wit mee blijven doen in de bovenste regionen, dan zal het aanstaande zaterdag in Deventer ook moeten van Devinco, de ploeg waar Zwart Wit thuis dik van verloor. Zaterdag 16 januari om 18:50 uur kan Zwart Wit zich revancheren in Deventer tegen Devinco.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *