Zwart Wit wint eerste thuiswedstrijd in de zaal van DLKV

Zwart Wit heeft de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen winnend afgesloten, tegen DLKV uit Didam.
In een bij vlagen goede wedstrijd was de Deldense formatie vanaf het begin af aan de beter partij en heeft dan ook verdiend gewonnen met 18-9.
De wedstrijd begon goed voor de zwart witten uit Delden. Er werd uit de startblokken geschoten en binnen afzienbare tijd stond er een 2-0 score op het bord. Hierna zakte de concentratie licht weg en met enig fortuin kon de ploeg uit Didam, mede door twee strafworpen een 2-3 voorsprong pakken. Dit bleek voor hen van korte duur en ook de enige voorsprong van de wedstrijd. 
Zwart Wit herpakte zich, beet meer van zich af en ging een hoger tempo spelen. Ondanks dat het vizier niet op scherp stond kon er met enig gemak een 9-5 voorsprong gerust worden.
Na de onderbreking gingen de Zwart Witten verder waar ze gebleven waren en met drie doelpunten uit drie schoten werd het gat geslagen naar de overwinning (12-5).
Af en toe liet men de teugels wat vieren waardoor DLKV enig verzet kon tonen. De verdediging van Zwart Wit stond als een huis en pas halverwege de tweede helft scoorden de groen witten uit Didam het eerste doelpunt van de 2e helft.
Professioneel werd de wedstrijd uitgespeeld. Daarnaast kon de pas 14-jarige Noor Smit haar debuut in het 1e maken, wat zij meer dan verdienstelijk deed.
Mede door haar goede spel werd de eindstand bepaald op 18-9.
Volgende week wacht er weer een serieuze test en gaat Zwart Wit op bezoek bij Olympus uit Doetinchem.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *