Zwart Wit verliest thuis eerste zaalduel van Devinco

Afgelopen weekend mocht Zwart Wit voor het eerst aantreden in de zaalcompetitie tegen het Deventerse Devinco. De Deldense ploeg kwam met een mooie openingsgoal tot afronding, maar daarna liep het continue achter de feiten aan. Devinco had haar eigen spel beter op orde dan Zwart Wit en mede hierdoor wist Devinco de wedstrijd naar zich toe te trekken en de wedstrijd winnend af te sluiten met 7-16.

 Zwart Wit zat geen moment goed in de wedstrijd na de mooie openingsgoal die de 1-0 op het scorebord bracht. Dit was echter ook de enigste keer dat Zwart Wit op voorsprong zou komen te staan. Daarna hadden de Deldenaren moeite om zelf de rust te bewaren en in de aanvalsopzet leed de thuisploeg al vaak onnodig balverlies. In de verdediging konden ze Devinco redelijk onder druk zetten, maar de momenten dat de aanvallers van Devinco vrij kwamen te staan, legden ze aan voor het schot. Devinco had in de eerste helft al een kleine voorsprong opgebouwd en het was aan Zwart Wit om de aansluiting te vinden. Ook daarmee had de thuisploeg het moeilijk, omdat er aanvallend weinig werd gescoord en ze na een schot de bal al kwijt waren.

In de tweede helft kwam Devinco ook beter uit de startblokken. Aanvallend hadden ze meer balbezit over en konden hierdoor weer meerdere malen aanleggen voor het schot. Daarentegen verloor Zwart Wit verdedigend meer en meer de controle en liep de achterstand hogerop. De bezoekers schoten met scherp in de tweede helft en kwamen in een flow terecht, waardoor alles lukte. In de eindfase van de wedstrijd werd al duidelijk dat de bezoekers uit Deventer de eerste overwinning hadden geboekt van deze zaalcompetitie. Devinco wist Zwart Wit nog verder op achterstand te krijgen en boekte een terechte overwinning van 7-16.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *