Zwart Wit te sterk voor Vakgericht

Waar Zwart Wit veel moeite had om winst te behalen in de uitwedstrijd, had het nu vrij vroeg de touwtjes in handen. Vakgericht was eigenlijk geen moment gevaarlijk om wat terug te doen tegen Zwart Wit.

De eerste paar minuten van de wedstrijd begon gelijk opgaand. Over en weer werd er gescoord, maar al vrij snel werd duidelijk dat Zwart Wit het betere spel had. De thuisploeg kwam onder de verdedigende druk uit en wist in de eerste helft een comfortabele marge op te bouwen. Zelf gaven de Zwart Witten goede druk in de verdediging, waardoor de studenten niet verder kwamen dan drie doelpunten. Ruststand: 8-3.

Na rust kwamen beide ploegen niet goed uit de verf. Vele kansen werden er gecreƫerd, maar de afronding was matig in deze periode. Echter had Zwart Wit wel elke keer een antwoord op de doelpunten die Vakgericht maakte. Dus de ruime voorsprong werd behouden door de Deldenaren. Na verloop van tijd kwamen er met vlagen goede momenten voorbij, maar beide ploegen waren niet constant genoeg om hetzelfde niveau vast te houden. Het slotakkoord was voor de bezoekers wat de eindstand bracht op 16-10 voor Zwart Wit.

3 Comments

 1. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  De dag begon met de wedstrijd Zwart-Wit 4 – HKC 5.
  Het was duidelijk dat het geen gemakkelijke pot zou worden. Is het de stress van de koploper? Geen idee.. maar mensen wisten elkaar niet altijd goed te vinden, en het spel verliep moeizaam. Opgelegde kansen werden niet benut. Gelukkig het de tegenstander hier ook de nodige moeite mee, waardoor hun voorsprong minimaal bleef. Bij rust stond er 3 – 4 op het scorebord, in het voordeel van HKC. Nadat de coaches in de rust een goeie pep-talk hadden gegeven, leek de druk te zijn verdwenen. De 2e helft liet Zwart-Wit 4 haar goeie kant zien, en wist snel weg te lopen bij HKC. Het spel verliep vlot, kansen werden benut en zo toonte het team zich kampioen waardig. Uiteindelijk werd gewonnen na een bijzonder goeie 2e helft met een duidelijk verschil: 11 – 5 in het voordeel van Zwart-Wit 4.

 2. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  Daarna was het de beurt aan Zwart-Wit 2 om te laten zien wat ze waard waren. In de uitwedstrijd werd er gelijk gespeeld tegen tegenstander ZKC’19 2. Ondanks het feit dat ZKC’19 een eerste plaats bezet in de reserve 2e klasse L, is Zwart-Wit 2 toch niet helemaal kansloos. Echter leek dit wel, want het was duidelijk dat ZKC’19 voor de punten kwam. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er dan ook snel gespeeld, en veel gescoord door de bezoekers. Pas bij een 0 – 5 achter stand, liet Zwart-Wit 2 haar eerste doelpunt noteren. Zwart-Wit verslikte zich in het snelle spel van de Zuidwoldenaren, en probeerde het tempo te evenaren. Echter lukte dit niet, en stond er bij rust een 3 – 8 achterstand op het scorebord. Na rust werd er een eigen spel gespeeld aan kant van Zwart-Wit. Waar de tegenstander in deze fase meer moeite moest doen om de korf te treffen, werd het spel bij Zwart-Wit steeds beter, en de achterstand werd kleiner tot 10 minuten voor het eind nog 2 punten achterstand was weg te werken. Helaas waren de Zwart-Witters niet bij machte om dit laatste verschil te overbruggen, maar mag terug kijken op een ontzetten goede 2e helft. Helaas heeft degradatie concurrent SIOS haar wedstrijd weten te winnen, waardoor Zwart-Wit nu de rode lantaarn draagt. Eindstand: 13 – 15

 3. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  Ons 2e selectie team, Zwart-Wit 3, mocht aantreden tegen DOS-WK 4. In de uitwedstrijd werd een forse achterstand omgebogen in een knappe overwinning, dus men wist dat er werk aan de winkel was. Vanaf minuut 1 was het een fanatieke wedstrijd, en werd er gevochten voor elk doelpunt. In de begin fase wist DOS-WK de korf makkelijker te vinden, hoewel Zwart-Wit het tot aan de rust kon volgen. Na rust bleek Zwart-Wit heer en meester. Kansen werden afgerond, en ook de rebounds waren zeer sterk. Waar in de eerste helft nog sprake was van een kleine achterstand werd deze in het tweede bedrijf compleet omgebogen en veranderd in een stevige overwinning waardoor de ongeslagen status word behouden in de reserve 4e klasse ZC. Uitslag: 14 – 10

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.