Zwart Wit stelt winst vast in tweede helft

In de vierde speelronde van de zaalcompetitie was DLKV uit Didam de tegenstander van Zwart Wit. Op voorhand had Zwart Wit misschien de betere papieren dan DLKV, maar in de wedstrijd maakte DLKV het Zwart Wit nog redelijk moeilijk, met name in de eerste helft.

Al vroeg in het begin van de wedstrijd kwam DLKV op een 2-0 voorsprong, waar Zwart Wit moeite had om de hardwerkende ploeg uit Didam in toom te houden. Maar al snel kregen de bezoekers meer vat op de wedstrijd en trok Zwart Wit de stand recht tot 4-4. Vanaf dit moment vielen de scores om en om tot aan de rust. De ploegen zochten de kleedkamers op met een tussenstand van 6-6 en daardoor lag de wedstrijd nog helemaal open.

In de rust werd duidelijk gemaakt aan de spelers van de Deldense ploeg dat ze uit een ander vaatje moesten tappen, wou het afstand nemen van DLKV.

Met een goede start kwam Zwart Wit na rust op een kleine voorsprong (6-10). Deze marge was uiteindelijk de voorsprong geweest, waardoor ze de winst hadden vastgesteld. Na deze voorsprong bleef Zwart Wit wel scoren en bleef het op voorsprong, maar was het niveau van het spel van de Deldenaren matig. Bij een stand 10-17 verslapte Zwart Wit in de verdediging, wat de hele tweede helft wel zo was, en kwam de thuisspelende ploeg DLKV toch weer tot afronding. DLKV mocht teveel hun eigen spel spelen, waardoor de uitslag niet zo ruim was, zoals het eventueel had kunnen worden. Desondanks ging Zwart Wit wel met twee punten huiswaarts en staat het momenteel op gedeeld tweede plek met vijf punten.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *