Zwart Wit overklast door scherp spelend Koru

Op zondag 7 februari stond er voor Zwart Wit een belangrijke wedstrijd op de planning. In Delden kregen ze medekoploper Koru uit Uffelte op bezoek. Het zou een pittige wedstrijd worden, maar uiteindelijk werd het niet een echte wedstrijd. Koru schoot met scherp in tegenstelling tot Zwart Wit, die daardoor continue achter de feiten aanliep. Uitslag: 16-23.

De bezoekers uit Uffelte kwamen uitstekend uit de startblokken. In de beginfase hadden ze goud in hun handen en schoten ze Zwart Wit binnen een kwartier al op een 0-7 achterstand. De thuisploeg had niet de scherpte zoals bezoekers dat hadden en konden geen vuist maken tegen dit offensief van Koru. Pas na een kwartier spelen maakte Zwart Wit haar eerste doelpunt. In deze fase van de wedstrijd wist Koru niet door te drukken en vielen de scores minder gemakkelijk. Zwart Wit pakte zo nu en dan haar doelpunt mee, maar echt een gevaar waren de Deldenaren niet voor Koru. De ploegen zochten de kleedkamers op met een ruststand van 5-10. Om terug te komen in de wedstrijd moest Zwart Wit in de tweede helft wel uit een ander vaatje tappen.

Na rust scoorde Koru direct een doelpunt en zette de stand op 5-11. Kort daarna volgde er een doelpunt aan Zwart Wit kant, maar hierop kwam Koru direct met een antwoord. Bij de stand van 6-12 was het verschil zes doelpunten en sindsdien is Zwart Wit niet dichter in de buurt gekomen bij Koru. De bezoekers waren op elk front een stuk scherper en daardoor bleven ze telkens op een veilige marge van zes doelpunten. Ondanks dat Zwart Wit het bleef proberen in de tweede helft, was de wedstrijd eigenlijk al een gelopen zaak, want de ploeg uit Uffelte had de regie in handen. Uiteindelijk bouwde Koru de voorsprong nog verder op. Via 13-21 werd de eindstand bepaald op 16-23. Een terechte nederlaag voor de Deldenaren, die het betere spelende Koru op bezoek kreeg.

Volgende gaat Zwart Wit op bezoek bij Ons Clubje in Glanerbrug. Zwart Wit zal zich moeten herpakken om in deze wedstrijd de eventuele 2 punten mee te nemen naar Delden. De wedstrijd, op zondag 14 februari, zal van start gaan om 15:50 uur.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *