Zwart Wit opent met winst tegen Nääs

Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ger Dieters zal Zwart Wit dit jaar zowel op het veld als in de zaal uitkomen in de 3e klasse. De Deldenaren wisten het afgelopen weekend een goede start te maken door te winnen van Nääs in Enschede.

Het begin van de wedstrijd was in evenwicht. Niet één van de ploegen nam duidelijk het initiatief en zo scoorden de ploegen om beurten. In een wat latere fase trok Zwart Wit de wedstrijd meer naar zich toe. Het kwam makkelijker tot scoren en zo hadden de Zwart Witten een gat geslagen. Toch waren er hier en daar wat slordigheden aan de kant van Zwart Wit, alleen wist Nääs deze kansen niet altijd goed te benutten. Stand bij rust: 3-9.

Na rust kende Zwart Wit een wat rommelige start. Er werd onnodig balverlies geleden en liet het niet altijd even goed spel zien. Zo nu en dan maakte de Enschedese ploeg een doelpunt, maar het bracht Zwart Wit nooit in gevaar. Toen Zwart Wit zich eenmaal wist te herpakken kon Nääs niet meer met een offensief komen. Hierdoor kon de ploeg uit Delden het gat nog verder uitbreiden en zette het met duidelijke cijfers een overwinning neer. Met een 7-17 overwinning kan Zwart Wit kijken naar een mooie opening van de veldcompetitie.