Zwart Wit hervat de veldcompetitie met een overwinning op Mélynas

Vorig weekend speelde Zwart Wit nog haar laatste zaalwedstrijd, welteverstaan een wedstrijd om promotie. Club Brothers was op neutraal de tegenstander die middag, maar Zwart Wit sloeg er helaas niet in om die middag een overwinning af te dwingen. Hierdoor zal Zwart Wit volgend jaar in de zaal wederom uitkomen in de 3e klasse. Een week later, afgelopen zondag, speelde Zwart Wit haar eerste veldwedstrijd. Ondanks dat de ploeg toch even moest wennen aan de andere omstandigheden, won het met ruime cijfers (9-20) van Mélynas.

Ondanks de ruime overwinning in Brummen had Zwart Wit toch moeite om op gang te komen. Mélynas wist tot aan de 3-3, driemaal op voorsprong te komen, maar daarna begon het beter te draaien bij de Deldense ploeg. Mélynas had in tegenstelling tot Zwart Wit minder kansen. Zowel aanvallend als verdedigend won Zwart Wit meer reboundduels, waardoor ze vaker konden herhalen. Toch liepen de Deldenaren niet weg van de thuisploeg, want ze hadden moeite met de afronding. Na ongeveer 20 minuten gespeeld te hebben brak er een fase aan waarin er niet gescoord werd. Desondanks was het Zwart Wit die voor rust de ban doorbrak en de korf weer wist te vinden. Ook Mélynas kwam nog één tot scoren en daarmee gingen de ploegen de kleedkamers in met een ruststand van 4-7.

Zwart Wit begon sterker aan de tweede helft dan Mélynas en het verschil tussen de ploegen was ook duidelijk te zien. De ploeg uit Delden hield het verdedigend nog steeds goed dicht en aanvallend begon het iets zuiverder te schieten. Het verschil onderling werd niet kleiner dan drie punten (6-9), maar daarna wist Zwart Wit met zes treffers op rij de stand verder uit te breiden naar 6-15. Toch had Zwart Wit naar deze vlaag van goed spel een iets mindere fase, waardoor ook de korf wat moeilijker werd gevonden. Mélynas had het daarentegen de hele tweede helft moeilijk en wist zo en nu dan tot afronding te komen. Echter kon Zwart Wit wel vrijuit blijven spelen en kon het in de eindfase de wedstrijd goed afronden. Na 70 minuten speeltijd werd de eindstand van 9-20 bereikt en daarmee behaalde Zwart Wit een prima eerste overwinning.

Aankomende zondag, 10 april, zal tegenstander EKCA uit Arnhem op bezoek komen in Delden. Voor Zwart Wit zal dit een belangrijke wedstrijd zijn, want de ploeg uit Delden staat in punten op gelijke hoogte met EKCA. De wedstrijd wordt gespeeld op de Mors en zal om 14:30 uur van start gaan.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *