Zwart Wit buigt gelijkopgaande wedstrijd om in winst tegen Koru

De Deldenaren mochten afgelopen zondag afreizen naar het Drentse Dwingeloo, om daar tegen Koru aan te treden. Koru wist in de vorige 3 wedstrijden al 5 punten bij elkaar te sprokkelen, waar Zwart Wit nog maar 2 punten had. Een belangrijke wedstrijd voor de bezoekers uit Delden om aansluiting te vinden met de middenmoot.

Beide ploegen maakte er een echte wedstrijd van, vanaf het eerste moment dat de wedstrijd was begonnen. Aanvallend kwamen beide teams aan hun scores en verdedigend gaven ze elkaar veel druk, maar toch konden ze aan weerskanten het aanvalsspel niet ontregelen. Even leek het erop dat Zwart Wit een klein gat kon slaan (3-5), maar toen stopte het scoren bij de bezoekers. Koru kwam weer terug en wist de wedstrijd meer naar zich toe te trekken en liet de wedstrijd kantelen in hun voordeel. Via die 3-5 achterstand bouwde Koru de score uit naar 9-5 en was het Zwart Wit die onder druk kwam te staan. Desondanks dat Zwart Wit op achterstand kwam te staan, bleven ze zoeken naar die aansluiting voor rust. En die aansluiting kwam er voor Zwart Wit. Ze waren stap voor stap al dichterbij gekomen en via de 10-8 brachten ze de ruststand op 10-9. Het gat was weer gedicht en de wedstrijd kon alle kanten op.

Na rust was het stuivertje wisselen. Dan was het Koru die op voorsprong kwam, dan weer gelijk, dan Zwart Wit weer op voorsprong en uiteindelijk kwamen beide ploegen weer op gelijke hoogte. Maar daarna brak er een periode aan waarin even niet werd gescoord. De tijd tikte weg, maar de stand bleef 14-14 op hangen. Pas diep in de tweede helft viel de beslissing in de wedstrijd. Via een drietal opgelegde kansen kon Zwart Wit het verschil maken in deze fase. Stand: 14-17. Met een laatste score via een afstandsschot zette de Deldense ploeg de eindstand op 14-18. Dit waren 2 hele aangename punten voor de Deldenaren die enigszins bij de middenmoot zijn aangesloten.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *