Zware start voorbereiding Zwart Wit selectie in Vriezeveen

Zaterdag 13 augustus stond de eerste oefenwedstrijd voor de selectie van Zwart-Wit op het programma. Met een flink jongere selectie, onder leiding van een nieuwe (ook flink jongere) hoofdtrainer, gaat Zwart-Wit dit jaar proberen mooie sportieve resultaten te behalen.

Het programma is lekker pittig te noemen. Naast tegenstanders als het Enschedese EKC Nääs en buurman HKC Hengelo (3e klassers), wordt er ook geoefend tegen de Enschedese 1ste klasser Rigtersbleek en Amicitia uit Vriezenveen (Overgangsklasse).

Dit weekend stond de wedstrijd tegen Amicitia op het programma. Met nog aardig wat mensen op vakantie, was er net genoeg bezetting voor twee teams. De eer was aan ZW2 om af te gooien tegen Amicitia2. Mooi dat ook Robert “de hopman” Bordes bereid was om mee te gaan, om zo de selectie aan te vullen. Ondanks het klasseverschil, Amicitia2 speelt in de reserve 1e klasse waar Zwart-Wit2 uit komt in de reserve 3e klasse, was het een spannende wedstrijd die aanvankelijk gelijk op ging. Voor rust kwam Amicitia een neus lengte voor, die ze niet meer weg gaven. Na rust kwam ZW2 nog wel dichterbij, zelfs op gelijke hoogte! Maar het was Amicitia dat over de langste adem beschikte en zo verloor ons 2e na een zeer goede pot met 16 – 12.

Daarna was ons 1e aan de beurt. Met eveneens een flink aantal oud-junioren in het veld, was het aanvankelijk even lastig om elkaar goed te vinden. Na in het begin gelijk op te gaan, wist Amicitia snel aan kracht te winnen, waardoor er voor rust al een flink gat werd geslagen. Maar wat was het gaaf om te zien hoe er weerstand werd geboden! Alle lof voor Julia ter Keurs die, na bijna de hele wedstrijd bij S2 ook al gepeeld te hebben, onvermoeibaar door ging met het leven van de tegenstanders zuur maken. En niet alleen zij, maar ook alle andere “nieuwkomers” lieten zien wat ze waard waren. Scores van de broertjes Koster, doorloopballetje van Pannenkoeken Patrick (wiens schoten overigens niet eens zo plat meer zijn), ja het was heerlijk genieten aan de kant! Good to be back. Ook in deze wedstrijd werd na rust een tandje bij gezet door de Zwart-Witters, waardoor het gat een paar punten kleiner werd. Het bleek Amicitia niet te deren. Met nog een kwartier te spelen, leek bij Zwart Wit de pijp leeg en liep Amicitia dan ook vol gas weg. De wedstrijd eindigde in een 25 – 9 voor de Vriezeveners.

Al met al geen reden voor ontevredenheid. Het positieve en enthousiaste en fanatieke spel geeft veel vertrouwen voor komend seizoen. Niet opgeven, kop omhoog en knokken voor elk punt. Zwart-Wit leeft, olé! Na zo heerlijk positief mijn weekend af te sluiten, hoop ik echt dat die spierpijn ooit nog wegtrekt, weer een weekje trainen en dan op naar de volgende oefenwedstrijd.

– Verslag van een oude nieuwe net niet veteraan

Aanstaande zondag om 13:00 uur speelt Zwart-Wit 2 tegen HKC 2, gevolgd door Zwart-Wit 1 tegen HKC 1. Om 12:30 uur speelt Zwart-Wit 3 tegen HKC 3. Alle wedstrijden zijn in Hengelo, op het nieuwe kunstgras veld van HKC. Komt dat zien, komt dat kijken!

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *