Offday voor Zwart Wit tegen EKCA

Zwart Wit had afgelopen weekend de handen vol aan het Arnhemse EKCA. Geen enkel moment zaten de Deldenaren lekker in de wedstrijd. EKCA kon steeds verder uitlopen, wat uiteindelijk resulteerde in een overwinning voor de thuisploeg.

In het begin van de wedstrijd kon Zwart Wit nog enigszins bij blijven, maar het waren de Arnhemmers die het spel maakte. Echter liep Zwart Wit al snel achter de feiten aan. EKCA maakte er dankbaar gebruik van en mede hierdoor liepen ze uit naar een kleine voorsprong. Zwart Wit kwam er aanvallend ook niet aan te pas. Opgelegde kansen werden niet afgerond en met het achterverdedigen van EKCA had Zwart Wit eveneens de nodige moeite. De bezoekers keken bij rust tegen een 9-6 achterstand aan.

Zwart Wit nam in de tweede helft de eerste treffer voor rekening, maar kon het verschil nooit kleiner maken dan twee doelpunten. Ondertussen schakelde EKCA naar een hogere versnelling en wist het haar voorsprong verder uit te breiden. Wederom had Zwart Wit geen antwoord klaar liggen en scoorde het maar bij vlagen. Inmiddels was de voorsprong al zo hoog opgelopen, dat de Arnhemse ploeg geen moment in de gevarenzone kwam en vrijuit de wedstrijd kon uitspelen. Wanneer het laatste fluitsignaal had geklonken, stond er een eindstand van 20-14 op het scorebord.

4 Comments

 1. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  Zwart-Wit 4 wist waar het in Enschede voor kwam. In de wedstrijd tegen DOS-WK 6 moest gewonnen worden om de eerste plaats vast te stellen. In de eerste helft ging de score aanvankelijk gelijk op. Waar Zwart-Wit de velddoelpunten maakte, had DOS-WK daar moeite mee, en wist het alleen door vrije ballen en strafworpen de Zwart-witters te volgens. Uiteindelijk was het toch DOS-WK wat voor rust een voorsprong wist te pakken. (rust: 6 – 4). Na rust was het spel van ons 4e een stuk beter, echter werd het nog niet uitgedrukt in doelpunten, waardoor DOS-WK aan de veilige kant van de score bleef (9 – 6). Met nog minder dan 10 minuten te spelen wisten de Deldenaren de stand gelijk te trekken. Dit smaakte natuurlijk naar meer en zo werd in de laatste minuten nog een tandje bijgezet om DOS-WK te kunnen passeren. Nu werd wederom duidelijk waarom de Deldense ploeg nog niet verslagen is, want zo wist Zwart-Wit 4 ook deze wedstrijd winnend af te sluiten, waardoor de ongeslagen status ook in deze ronde niet is verspeeld. Uitslag 9 – 11.

 2. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  Zwart-Wit 2 is nog volop in strijd om van de laatste plek af te komen. Volgende tegenstander om te verslaan was AKC 3. In Almelo begon de wedstrijd fel aan beide kanten, want geen van beide ploegen was van plan zomaar punten weg te geven. Waar Zwart-Wit redelijk moeite moest doen om de korf te vinden, ging dit bij AKC aanzienlijk makkelijker. Hierdoor liep Zwart-Wit eigelijk vanaf het begin van de wedstrijd al achter de feiten aan. Gelukkig wist AKC niet volledig weg te lopen, waardoor Zwart-Wit na rust langszij wist te komen. Echter verzuimde het aanvalsvak om 2 treffers aan te laten tekenen waardoor AKC opnieuw een voorsprong nam, en in de laatste 5 minuten nog 4 punten voorsprong had. Door een sterk slot offensief van Zwart-Wit kant, werd de laatste minuut nog bloedstollend spannend, maar helaas was het niet voldoende om er een punt uit te halen. Uiteindelijk moest Zwart-Wit met lege handen terug en zo blijft het na deze ronde nog op de laatste plaats staan. Uitslag 16 – 15.

 3. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  In Enschede wachtte ons 2e selectie team een lastige wedstrijd. Ondanks het feit dat er in de thuiswedstrijd overtuigend werd gewonnen van Rigtersbleek (16 – 8), kent men in deze ploeg altijd een lastige tegenstander. De wedstrijd begon goed voor Zwatr-Wit, er werd snel en fanatiek gespeeld, en de eerste 3 treffers vielen ook aan Zwart-Wit zijde, voordat Rigtersbleek pas een doelpunt aan liet tekenen. Er werd fanatiek gespeeld aan beide kanten, wat resulteerde in een behoorlijk aantal vrije ballen en strafworpen aan beide kanten. In de eerste helft wist ZW3 aan de goeie kant van de score te blijven. Ruststand 4 – 6. Na rust was het Rigtersbleek dat duidelijk het initiatief nam, en met 2 treffers de stand gelijk wist te trekken. Lange tijd ging het gelijk op in deze bloedstollende wedstrijd. Uiteindelijk toonde Rigtersbleek zich toch de betere ploeg, en wist de punten in eigen huis te houden waardoor Zwart Wit met lege handen terugkeerde naar Delden. Uitslag 14 – 11.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.