Kampioenschappen bij korfbalvereniging Zwart-Wit

Zaterdag 20 februari hebben verschillende teams van D.K.V. Zwart-Wit het kampioenschap binnengehaald. De E1 en D1 speelden de belangrijkste wedstrijd van het seizoen in sporthal De Reiger in Delden. Ook voor de A1 stond zaterdag een belangrijke wedstrijd op het programma. Dit team ging, samen met een bus supporters, naar Nijverdal en streed hier voor het kampioenschap.

E1 knalt met champagne
Zaterdag 20 februari stond de een-na-laatste wedstrijd voor Zwart-Wit E1 op het programma, thuis om 9.00 uur tegen SDO. De uitwedstrijd eindigde in 8-8 dus dat beloofde een spannende wedstrijd te worden! Hoewel het team uit Delden al kampioen was, ging de E1 toch voor de winst. De eerste helft ging gelijk op, met rust was het 2-2. Na rust begon SDO vrij sterk en liep de tegenstander al gauw uit naar 4-2. De laatste 10 minuten kwam Zwart-Wit heel goed terug door sterk samenspel en maakte Eli twee doelpunten achter elkaar waardoor het eindigde in gelijkspel: 4-4. Na het fluitsignaal werd er gejuicht en konden de bloemen in ontvangst worden genomen. In de kantine werd nog met champagne geknald en heeft het team taart gegeten. Alle spelers van E1 (Senna, Aisha, Eli, Lucas en Milan): van harte gefeliciteerd. Ook aan de coaches Cindy en Claudia!

Wederom kampioenschap voor D1
Na een mooi kampioenschap op het veld is Zwart-Wit D1 ook in de zaal kampioen geworden. In de zaal speelde D1 een klasse hoger dan op het veld en daarom is het ook zeer knap dat ze wederom het kampioenschap hebben binnengehaald. Zaterdag 20 februari om 10.00 uur speelde de D1 tegen Achilles uit Almelo. De uitwedstrijd tegen Achilles eindigde in gelijkspel, dus het was een spannende wedstrijd. De eerste helft ging gelijk op, met rust was het 1-1. Na wat tactische omzettingen in de rust en met de opdracht dat er beter ‘voor verdedigd’ moest worden, hebben ze de tegenstander aanvallend helemaal plat gelegd. In de eigen aanval verzuimde Zwart-Wit de vele kansen in eerste instantie af te maken, maar gelukkig konden Marle en Lieke uiteindelijk de korf treffen waardoor de eindstand van 3-1 op het scorebord stond en het kampioenschap een feit was. Na een ereronde in de sporthal – onder luid applaus van alle ouders, opa’s, oma’s en andere bekenden – werd er heerlijk taart gegeten en werd de dag afgesloten met een fantastische lunch. Alle speelsters van de D1 (Maud, Marle, Ellis, Jorien, Marit, Manon, Meike, Lieke, Kyra & Renske) en coach Martijn: van harte gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap!

Teleurstelling na voorlopig mislopen kampioenschap A1
Ondersteund door een grote groep supporters streed het vlaggenschip van de jeugd, de A1, zaterdag 20 februari in Nijverdal voor het kampioenschap. Bij winst zou Zwart-Wit zaterdag 27 februari het kampioenschap in hun klasse kunnen veroveren. Ondanks de steun van zo’n 60 meegereisde supporters zat een overwinning er helaas niet in. De strijd en inzet gingen gelijk op, maar uiteindelijk bleven de punten in Nijverdal. De tegenstander was effectiever in de score, vooral vanuit persoonlijke duels. Ondanks dit verlies, heeft het team een zaalseizoen gespeeld waar de spelers heel trots op mogen zijn!

Er is nog een kans dat Zwart-Wit A1 kampioen wordt als NKC haar volgende wedstrijd verliest. De laatste wedstrijden worden op 12 maart gespeeld.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *