Goede start in het nieuwe jaar voor Zwart Wit

Zwart Wit reisde afgelopen zondag af naar Doetinchem om tegen de nummer 2 Olympus ’58 te spelen. In de eerdere ontmoeting thuis tegen Olympus wist Zwart Wit niet te winnen, maar keerde ditmaal wel huiswaarts met de twee punten.

Olympus ’58 kende geen goede start van de wedstrijd, want het furieuze Zwart Wit nam direct de leiding. Binnen no time kwam Zwart Wit al op een 0-5 voorsprong. Op dat moment maakte de thuisploeg pas haar eerste doelpunt. De fase hierna liep het minder goed bij Zwart Wit. Het kreeg iets meer verdedigende druk en liet wat minder spel zien. Echter wisten ze de voorsprong wel te behouden bij rust (6-7). De eerste treffer na rust was voor de Doetinchemse ploeg, wat de stand weer recht trok. Maar ook in het begin van de tweede helft was het wat onrustig aan de kant van Zwart Wit. Hierdoor kwam het zelfs eenmalig op achterstand in de wedstrijd. Met een 12-12 stand op het scorebord brak de eindfase aan. Zwart Wit had zich goed hersteld en liet weer het betere spel zien. Door het goede spel nam de Deldense ploeg weer de leiding en kon het de wedstrijd uitspelen. Met 13-15 winst, had Zwart Wit een dik verdiende overwinning te pakken in het nieuwe jaar.

4 Comments

 1. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  Zwart-Wit 2 heeft in een spannend duel in Leeuwarden een punt veroverd. Tegenstander Leeuwarden 3 opende de score, waarna Zwart-Wit het even over nam. (1 – 3) Na een gelijke stand van 3 – 3 wist Zwart-Wit nog eenmaal een voorsprong te behalen (3 – 5) maar moest daarna accepteren dat Leeuwarden toch schotvaardiger was en de voorsrong over nam. Er brak een verwarrend deel in de wedstrijd aan, doordat een fries zijn vakgrenzen niet kende, en bij het verdedigersvak ging helpen waardoor Zwart-Wit de bal verloor. Echter wist de scheidsrechter hier geen raad mee, en besloot door te laten spelen. Hier werd dan ook gebruik van gemaakt door de Leeuwarders en zo werd er gerust met een 8 – 7 achterstand. Na rust werd de wedstrijd met het zelfde fanatisme hervat, en bleef het een gelijk opgaande strijd. Op een cruciaal moment werd door Zwart Wit een strafworp gemist (sorry nog daarvoor!) waardoor Leeuwarden 10 minuten voor einde wedstrijd een voorsprong van 4 punten te pakken had. Echter lieten de hard werkende Zwart Witters het er niet bij zitten, en zette nog even een tandje bij waarop er in de laatste minuten van de wedstrijd toch nog een puntje werd meegesleurd naar Delden. Einduitslag 15 – 15

 2. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  Zwart-Wit 3 ging met haar bootje naar Zuid-laren om aan te treden tegen Ritola 4. In de thuis wedstrijd bleek dit team geen probleem te zijn, maar dat was ik deze wedstrijd anders. Aanvankelijk werd er goed gespeeld en veel kansen gecreĆ«erd. Een hoog scorings percentage aan de Zwart-Wit kant, zorgde ervoor dat er na een korte tijd al een comfortabele voorsprong voor Zwart-Wit op het score bord stond (2 – 9). Echter brak er een fase aan waarin alles wat moeilijker verliep, mensen konden elkaar niet goed vinden, en het schotpercentage viel omlaag. Bij rust stond er nog wel een voorsprong voor Zwart Wit op het bord, 5 – 9. Na rust was het Ritola dat de regie in handen nam, en zo werd de voorsprong steeds kleiner tot het scorebord een gelijke stand van 11 – 11 liet zien. Echter hield Zwart Wit het hoofd koel, en wist het alsnog in de laatste minuten de wedstrijd binnen te slepen en met de volle punten terug te keren naar Delden. Einduitslag 12 – 13. Zwart Wit 3 behoud daarmee de koppositie in de reserve 4e klasse, en ligt op kampioenkoers.

 3. Berrie Jansen

  Beantwoorden

  Zwart-Wit 4 moest naar Borne om daar tegen het tweede van Groen Zwart aan te treden. Het begin was sterk, zoals het de ongeslagen koploper betaamd. na een kwartier spelen staat er een score van 1 – 5 op het score bord. Daarna hebben de delenaren even een dipje, en ziet Groen Zwart het licht. Echter staat er bij rust nog wel een voorsprong voor Zwart Wit op het scorebord, al is deze minimaal, 5 – 6. In de 2e helft werd er zwaar geknokt om de punten alsnog binnen te slepen. Echter verliep het spel stroef, en de doelpunten vielen niet gemakkelijk. Helaas moest Ilse voor het einde van de wedstrijd het strijdtoneel verlaten vanwege een knie blessure. In de slotfase van de wedstrijd wist Zwart-Wit nog even 1 tandje bij de schakelen waardoor een voorsprong van 2 punten werd behaald, en de wedstrijd op zijn einde liep. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter stond er een stan van 9 – 11 op het scorebord, waarmee Zwart-Wit 4 haar ongeslagen status behoud. Doordat directe concurrent AKC 5 haar wedstrijd niet wist te winnen, heeft Zwart Wit 4 zeer goede zaken gedaan, en staat met een wedstrijd minder te hebben gespeeld 2 punten los van achtervolger AKC.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.