Gelijkspel voor Zwart Wit tegen Devinco

Zwart Wit speelde afgelopen zaterdag de wedstrijd uit in Deventer tegen Devinco. In de eerste ontmoeting overklaste Devinco de Deldense ploeg en ook deze wedstrijd begon Devinco niet anders. Via een 8-4 ruststand knokte Zwart Wit zich terug in de wedstrijd. Via een spannende slotfase sleepte Zwart Wit er een gelijkspel uit. Uitslag: 13-13.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Devinco. Ze begonnen net zo voortvarend als de eerste ontmoeting. Zwart Wit zat er echter wel beter op in de verdediging, maar toch lieten ze op bepaalde momenten steken vallen. Op die momenten wist Devinco toe te slaan met goede aanvallen en zette de Deldense ploeg op een flinke achterstand. Via 2-2 werd het 8-3 en net voor rust scoorde Zwart Wit de 8-4. De opgelopen achterstand moest Zwart Wit stap voor stap zien kleiner te maken, maar dan moest het wel uit een ander vaatje tappen.

Het duurde even voordat er in de tweede helft het eerste doelpunt viel, maar toen de Deldense ploeg eenmaal tot afronding kwam, kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Zwart Witten. De Deldenaren speelde georganiseerder en gingen beter met de kansen om. Bij de stand van 9-6 brak er een fase aan waarin Zwart Wit alleen tot afronding kwam. Met 6 doelpunten op rij ging Zwart Wit de thuisploeg voorbij en was het de Deventerse ploeg die in de achtervolging moest. De bezoekers bleven wel op een marge van twee doelpunten voor staan, maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Via een eindspurt van Devinco, kwam er meer druk te staan op de schouders van Zwart Wit. Hier en daar werden er enkele fouten gemaakt, die Devinco gelijk afstrafte. Kort voor het eind stond de stand op 13-13 en Devinco had nog een aanval te gaan. Met nog een drietal kansen had Devinco nog de winst binnen kunnen slepen, maar rondde de kansen niet af. Hierdoor bleef de stand op 13-13 staan en hadden beide ploegen een punt verdiend.

Zondag 24 januari komt EKCA uit Arnhem op bezoek in Delden. EKCA staat in ranglijst net onder Zwart Wit met 3 punten achterstand. Voor Zwart Wit weer zaak om een goede wedstrijd neer te zetten, want alle punten zijn nu zeer belangrijk in de eindstrijd van de zaalcompetitie. De wedstrijd zal beginnen om 16:45 uur in sporthal de Reiger.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *