Drie jeugdteams kampioen bij korfbalvereniging Zwart-Wit

Zaterdag 3 oktober zijn maar liefst drie jeugdteams van korfbalvereniging Zwart-Wit kampioen geworden.

 Zwart-Wit D1

Zwart-Wit D1 is kampioen geworden in de derde klasse. Onder toeziend oog van vele supporters werd de tegenstander verpletterd met 18-0. Na het laatste fluitsignaal was het feest op het veld met gebak en ranja. De volgende dag is het kampioensfeestje verder gegaan met een heerlijk ontbijt bij het Aparthotel, waarna we met z’n allen naar de bioscoop zijn geweest. Al met al een geslaagde dag voor een terechte kampioen.

 Zwart-Wit E2

Onder grote publieke belangstelling is het E2-team van korfbalvereniging Zwart-Wit op zaterdagochtend 3 oktober ongeslagen kampioen geworden in de najaarscompetitie van de KNKV. Met maar liefst 6-1 werd tegenstander KIOS ’45 E1 verslagen en teruggestuurd naar Sibculo. Onder de bezielende leiding van coaches Nicole Hoogeveen en Robin Koning ter Heege hebben Babette Smit, Noa Hoogeveen, Feige Baake, Eva Fontijn en Nynke Huisstede fantastische wedstrijden gespeeld en zijn zo ongeslagen gebleven. Na uitreiking van de medailles en bloemen door de jeugdcommissie van D.K.V. Zwart-Wit zijn de meisjes getrakteerd op ranja met patat. Het feest werd vervolgens voortgezet in het clubhuis.

Zwart-Wit F1

Op zaterdag 3 oktober stond voor de F1 van Zwart-Wit de laatste veldwedstrijd op de planning. Dit zou een hele spannende kunnen worden. We stonden samen met HKC (onze tegenstander) boven aan. We moesten winnen of gelijk spelen en dan waren we kampioen. De vorige wedstrijd ging gelijk op en was uiteindelijk na 40 minuten korfballen gewonnen door HKC. Oef, de wedstrijd is begonnen. Beide teams gaan gelijk op. Ai, we staan een beetje te slapen en de tegenstander scoort de 2-0. Even de meiden en jongen oppeppen! En dat lukt, met de rust staat Zwart-Wit met 3-5 voor! Dit moeten we volhouden!
Op naar de 2e helft. Je kunt zien aan de gezichten van de kinderen dat het erg spannend is. HKC komt dichterbij via 4-5 en uiteindelijk ook nog 5-5. De meiden en jongens beginnen moe te worden en de aandacht verslapt. Ondertussen is er steeds meer publiek aan de kant van het veld komen staan. Uiteindelijk na een hele spannende 2e helft eindigt de wedstrijd in een gelijkspel en zijn beide teams kampioen! Super gespeeld allemaal. Ouders en familie bedankt voor het aanmoedigen van onze kampioenen!!! Nu op naar de zaal!

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *