Collectieve off day voor Zwart Wit in Hengelo

De derby tussen de ploegen Zwart Wit en HKC is meestal een wedstrijd met iets extra’s. Zwart Wit had de afgelopen weken een paar overwinningen op rij geboekt, maar tegen tegenstander HKC viel het kwartje totaal de verkeerde kant op.

 In de beginfase leek er voor Zwart Wit nog niets aan de hand, ondanks dat HKC de bovenliggende partij was. Maar toch bleek dat HKC de ploeg was die schotvaardiger was dan de Deldenaren. Via schoten en een drietal opgelegde kansen kon de Hengelose ploeg de voorsprong wat verder uitbouwen. Bij Zwart Wit bleef de teller in de eerste helft op vier staan, wat toch wel opmerkelijk was, na de overwinningen van afgelopen weken. Op zijn tijd pakte HKC sommige spelsituaties wat handiger aan, waar Zwart in meeging, en hiermee deed HKC haar voordeel mee. Ruststand: 10-4.

Na rust werd het spel er niet beter op aan Zwart Wit kant. Er werden steeds vaker verkeerde keuzes gemaakt en kwam de ploeg simpelweg niet tot afronding. Waar het dus bij Zwart Wit totaal niet liep, ging het bij HKC stukken beter. Aanvallen werden goed neergezet, geen overhaaste beslissingen werden er genomen en zij kwamen wel tot afronding. En zo maakte de Hengelose formatie korte metten met Zwart Wit, die een grote nederlaag om de oren kreeg. Zwart Wit kwam zelf twee keer tot scoren in de tweede helft wat ver onder de maat was. HKC zette deze middag meer dan een terechte overwinning neer van 21-6.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *