Jubileum Zwart-Wit groots gevierd

 Delden, 14 mei 2022.

 Het 100 jarig jubileum van korfbalvereniging Zwart-Wit is afgelopen weekend groots gevierd op haar thuislocatie Sportpark de Mors met sportieve activiteiten, een Wall of Fame en met een fantastisch feest.

 Sportieve strijd

De jeugd mocht de dag starten om te strijden voor de eretitel clubkampioen van de eeuw. Met veel enthousiasme werkten alle jeugdleden t/m 15 jaar zich onder een uitbundig stralende zon in het zweet door het nemen van doorloopballen, strafworpen, afstandsschoten en op een hele grote stormbaan. De winnaars Roos en Giel bij de pupillen en Babette en Daan bij de aspiranten, mogen zich de komende 100 jaar clubkampioen van de eeuw noemen.

 Koninklijke onderscheiding

Ondertussen liep het sportpark vol met ouders, (oud)leden en genodigden voor de receptie. Na de nodige felicitaties aan het bestuur van de vereniging werd door voorzitter Rogier Fontijn gesproken over 100 jaar korfbal in Delden, de lange historie van de vereniging, de fijne familiare sfeer en de prachtige nieuwe multifunctionele accommodatie op Sportpark de Mors. Aansluitend werd het vernieuwde sponsorcontract met Korfbaltotaal.nl en Gasterij ’t Oaldershoes ondertekend. Burgemeester Ellen Nauta benoemde daarna in haar speech de legendarische raadsvergaderingen waar de sportverenigingen met veel reuring zich hard maakten voor het sportpark, maar vooral ook de fijne samenwerking met de gemeente Hof van Twente in het hele proces. Daarna kwam ze met een -voor velen- grote verrassing. Aan de vereniging mocht ze namens onze Koning Willem-Alexander de Koninklijke Erepenning uitreiken. Een fantastische waardering voor het bestuur, alle leden en alle vrijwilligers van D.K.V. Zwart-Wit. Het formele gedeelte werd daarna afgesloten door de korfbalbond KNKV. Dhr. Joop van Essen roemde Zwart-Wit als een belangrijke vereniging voor korfballend Nederland en sprak zijn grote waardering uit voor de realisatie en het duurzame gebruik van Sportpark de Mors.

 Wall of Fame

Op de eerste verdieping werden ondertussen veel herinneringen opgehaald bij de Wall of Fame en ook op de diverse televisies werden veel historische en hilarische foto’s van Zwart-Wit getoond. De vele bewaarde oude clubbladen Zwart-op-Wit werden doorgenomen en ook de gebruikte kleding van de afgelopen jaren ontbrak niet.

 Feestgedruis

 

Na een uitstekend buffet voor ruim 150 personen, goed verzorgd door Eetcafé de Burgemeester liep Sportkantine de Finish al snel vol voor een geweldige feestavond en reünie met de gezelligste band van Nederland, Tik Maar Af. De barbezetting door leden van SV Delden gaf alle leden van Zwart-Wit de mogelijkheid zichzelf helemaal te laten gaan in het feestgedruis. Direct vanaf het begin stond de dansvloer vol en het feest ging door tot in de late uurtjes. D.K.V. Zwart-Wit kijkt met veel trots terug op deze geslaagde dag.