VERTROUWENSCONTACTPERSOON

Wij willen een korfbalvereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Dit is ongewenst gedrag en dat willen we stoppen. Als jij ongewenst gedrag ervaart, willen wij dat als club weten zodat we jou daarbij kunnen ondersteunen.

Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Maar je kunt ook problemen ervaren waardoor je niet kunt zijn wie je bent, of je kunt je buitengesloten voelen.

Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als coach, trainer, begeleider, medesporter of ouder, vragen we je om contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

WAT DOET DE VCP?

De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dit zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en als jij dat wilt blijf je  anoniem.

 

WIE ZIJN DE VERTROUWENSCONTACTPERSONEN VAN ZWART-WIT?

Carola Bijen 

Ik ben Carola Bijen. Ik korfbalde bij Zwart-Wit van mijn 8e tot mijn 18e. Negen jaar geleden verhuisde ik terug naar Delden. Mijn man en zonen korfballen bij Zwart-Wit en ik was 6 jaar lang secretaris van de vereniging. Ik werk als beleidsadviseur voor gezondheid en jeugdhulp.

 

 

 

Gerti Exterkate

Ik ben Gerti Exterkate, woon sinds 1984 in Delden, en ben op diverse manieren betrokken (geweest) bij deze mooie club. Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en heb een eigen praktijk als kinder-jeugdcoach in Delden.     

 

 

 

HOE KUN JE DE VCP BEREIKEN?

Via het e-mailadres vcp@dkvzwartwit.nl kun je contact leggen met de VCP. Zij neemt zo snel mogelijk contact met je op. 

Let op: het e-mailadres is uitsluitend bedoeld om een afspraak te maken, niet om al te melden waar het over gaat.