Zwart Wit wint tweede keer van Vakgericht in de zaalcompetitie

De eerste wedstrijd tussen Vakgericht en Zwart Wit waren de Deldenaren te sterk voor de Enschedeƫrs, maar dit keer waren de verhoudingen net iets anders. Tot aan de rust (6-7) hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht, maar na rust kon Zwart Wit een klein gat slaan. Die opgebouwde voorsprong was uiteindelijk voldoende om winst af te dwingen. Eindstand: 12-15.

Zwart Wit kende een ietwat moeizame start in deze wedstrijd. Verdedigend zat het redelijk goed, op een aantal momenten na, maar aanvallend had de Deldense ploeg moeite om de korf te vinden. Ondertussen had Vakgericht al twee keer gescoord en begon het beter aan de wedstrijd. Toch deed Vakgericht hier niet haar voordeel mee en Zwart Wit zorgde voor de aansluiting (2-2). Vanaf dit moment in de wedstrijd ging het gelijk op. Tot aan de 5-5 hielden ze elkaar in evenwicht, maar aan het einde van het eerste bedrijf kwam Zwart Wit beter in de wedstrijd. Ze ging zelfs Vakgericht voorbij en kwamen op voorsprong. Echter was de laatste treffer in de eerste helft voor Vakgericht wat de ruststand bracht op 6-7.

Na rust had Zwart Wit het betere spel. Ze konden in verhouding met de eerste helft vaker aanleggen voor het schot en hielden meer rebound over. Bij Vakgericht liep het de tweede helft allemaal wat moeizamer. De bezoekers uit Delden bereikte via de 7-8 de 7-9 en sloeg daarmee een klein gat. Ondanks dat het bij Vakgericht moeizaam verliep, bleven ze wel in de achtervolging en moest Zwart Wit blijven werken om tot afronding te komen. Het harde werken werd wel beloond met doelpunten, maar ook Vakgericht bleef haar doelpuntjes meepikken. Uiteindelijk sloeg Zwart Wit in de eindfase het beslissende gat (10-14), waardoor Vakgericht geen gevaar meer was voor Zwart Wit. Met nog drie treffers die daarop volgde werd de eindstand bepaald op 12-15.

Ook dit weekend waren er weer verrassende uitslagen in de poule van de 3e klasse D. Hierdoor staat Zwart Wit samen met Koru, de tegenstander van komende zondag 7 februari, op een gedeeld eerste plek. Zwart Wit zal er alles aan moeten doen om winst te pakken tegen Koru, om die eerste plek te behouden. De wedstrijd wordt gespeeld in sporthal de Reiger en zal om 14:45 uur van start gaan.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *