Zwart Wit wint laatste uitwedstrijd van Roreko

Voor Zwart Wit stonden er nog twee wedstrijden dit zaalseizoen op het programma, waaronder deze uitwedstrijd in De Wijk. De tegenstander Roreko knokt nog steeds tegen degradatie in tegenstelling tot Zwart Wit, die vrijuit kon korfballen. Na een lang gelijkopgaande strijd kwamen de bezoekers uit Delden toch langszij en gingen er met de winst vandoor. Eindstand: 11-15.

Nadat Zwart Wit goed was begonnen aan deze wedstrijd kon Roreko goed meekomen met de Deldense ploeg. Dit had mede te maken dat Zwart Wit de thuisploeg via opgelegde kansen liet scoren en Zwart Wit uiteindelijk niet kon doordrukken in de aanval. Zo af en toe had Zwart Wit van die momenten dat ze niet de goede keuzes maakte en zo wist Roreko de bal te veroveren. Via 2-5 wist de thuisploeg zich terug te knokken in de wedstrijd naar een gelijke stand van 5-5. En vanaf dit moment, voor rust, vielen de doelpunten om en om door de korf. Vandaar dat de ploegen gingen rusten met een gelijke stand: 8-8.

Eenmaal weer begonnen aan de tweede helft was het eerste doelpunt voor Zwart Wit, waarna Roreko de gelijkmaker wist te maken (9-9). Wel braken er fases aan waarin beide ploegen niet wisten te scoren. Ondanks dat de ploegen niet tot afronding kwamen, was het geen onaardige wedstrijd om naar te kijken. Dit komt ook door dat beide ploegen wel van het korfballen zijn en niet echt fysiek spel laten zien. Bij 10-13 had Zwart Wit voor de tweede keer een gat drie punten kunnen slaan. Nu vergaten de Deldenaren niet om door te drukken en konden zo uiteindelijk de winst vaststellen. Voordat de bezoekers zover waren, maakte Roreko de 11-13 en via deze stand bepaalde Zwart Wit de eindstand op 11-15.

Op zondag 13 maart speelt het eerste van Zwart Wit haar laatste wedstrijd van dit zaalseizoen. De tegenstander, Olympus ’58, zal die middag op bezoek komen in Delden. De wedstrijd zal om 16:30 uur van start gaan in de sporthal de Reiger.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *