Zwart Wit wint gelijkopgaande wedstrijd van EKCA

In sporthal de Reiger speelde Zwart Wit afgelopen zondag haar wedstrijd tegen het Arnhemse EKCA. Veel doelpunten heeft het publiek niet kunnen zien, maar deze wedstrijd werd met name bepaald in verdedigend opzicht. Hierdoor hielden de ploegen elkaar mooi in evenwicht en pas in de eindfase sloeg de thuisploeg toe en speelde zichzelf naar de overwinning. Via een 5-5 stand bij rust werd de uitslag 11-7, in het voordeel van de Deldenaren.

 Vanaf minuut één hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, wat achteraf bleek dat bijna de hele wedstrijd zo zou verlopen. Zwart Wit hield EKCA verdedigend goed onder druk, waardoor het aanvalsvak langer de tijd kreeg om tot een doelpunt te komen. Want beide ploegen hadden moeite om in de aanval de ballen in de korf te krijgen. Dit had ook met de verdedigende druk te maken, maar beide ploegen miste de zuiverheid in de aanval. Hierdoor vielen er uiteindelijk maar slechts 10 doelpunten in totaal in de eerste helft. Stand bij rust: 5-5.

De beginfase van de tweede helft was voor zowel Zwart Wit als EKCA zeer belangrijk, want dit bepaalde misschien wel welke kant de wedstrijd op zou gaan vallen. Op een gegeven moment bleek het de kant van de thuisploeg op te gaan vallen. Ondanks dat Zwart Wit de wedstrijd meer naar zich toe had getrokken, werd er echter niet gescoord. Net zoals in de eerste helft kreeg de aanval lang de tijd om tot afronding te komen, door de verdedigende druk die EKCA kreeg. De ploeg uit Arnhem kon in tegenstelling tot Zwart Wit minder vaak aanleggen voor het schot. Zo nu en dan hadden ze eenschots-aanvallen of de verdediging van Zwart Wit had de bal in de rebound. In de eindfase werd uiteindelijk de wedstrijd bepaald, want de Deldense ploeg wist de korf weer eens te vinden en bouwde de voorsprong langzaam uit. EKCA deed nog iets terug, maar de 2 doelpunten die ze scoorden in de tweede helft, waren niet genoeg om Zwart Wit van de overwinning af te houden. Kort voor het einde van de wedstrijd begon Zwart Wit op de manier aan te vallen zoals ze dat graag wilden, maar EKCA ging daarentegen elke bal schieten, wat resulteerde in veel balverlies. Het slotakkoord was voor de thuisploeg en zette de eindstand op 11-7.

 Aanstaande zondag mag Zwart Wit op bezoek komen bij de gedeeld nummer 1, Vakgericht uit Enschede. De ploeg uit Enschede staat met één punt boven Zwart Wit, dus bij winst zullen de Deldenaren Vakgericht passeren. De wedstrijd wordt op zondag 31 januari in Enschede gespeeld en zal starten om 13:30 uur.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *