Zwart Wit wint derby in Hengelo van HKC

Zondag 27 september speelde Zwart Wit uit in Hengelo, waar HKC ditmaal de tegenstander was. Een tegenstander waar de Deldenaren het niet altijd makkelijk tegen hebben, maar uiteindelijk liep deze wedstrijd geheel goed aan de kant van de Zwart Witten. Via een 5-7 ruststand werd een dik verdiende zege geboekt met een eindstand van 11-16.

De Deldense ploeg begon voortvaardig aan de wedstrijd en zette HKC binnen een mum van tijd op een achterstand van 0-3. Maar de Hengeloërs konden blijven aanhaken, door een aantal verdedigende fouten van de bezoekers. Zelf zat de thuisploeg niet lekker in de wedstrijd en dit had ook zeker te maken met de verdedigende druk, die Zwart Wit uitoefende. Voor de rust kwam HKC nog wel even op één punt verschil achter te staan (5-6), maar Zwart Wit bepaalde de ruststand op 5-7.

Ook na de onderbreking begon Zwart Wit wederom goed en scoorde driemaal op rij, wat de stand op 5-10 bracht. Hierdoor begon HKC ietswat geforceerd te spelen, wat ook niet helemaal ten goede kwam van hun aanvalsspel. Dit leidde naar veel één-schotsaanvallen voor HKC. Zwart Wit won daarentegen wel veel rebounds, zowel aanvallend als verdedigend. Echter kwam HKC nog wel iets terug in de wedstrijd, maar het verschil werd nooit kleiner dan 3 punten verschil. Vanaf het punt dat het 10-13 stond en Zwart Wit uitliep naar 10-15, was de wedstrijd al gespeeld en wist Zwart Wit dat het de twee punten mee naar Delden zou nemen. Beide ploegen op het eind nog eenmaal tot afronding en dat bracht de eindstand op 11-16 voor Zwart Wit.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *