Zwart Wit wint beslissingswedstrijd van Koru

Met duidelijke cijfers heeft Zwart Wit afgelopen zondag in Eerbeek van Koru gewonnen. In de reguliere competitie wonnen beide ploegen één keer van elkaar, weliswaar in de uitwedstrijd. Deze wedstrijd moest uitmaken wie de promotiewedstrijd zou gaan spelen tegen Club Brothers. Koru kwam er echter niet aan te pas tegen het offensief van de Deldenaren. Het verschil, achteraf gezien, was bij rust al te groot en daarmee stelde Zwart Wit de winst veilig. Eindstand: 24-9.

De laatste ontmoeting thuis tegen Koru hadden de Deldenaren geen schijn van kans. Bijna alles wat Koru schoot werd een doelpunt. In de beslissingswedstrijd waren de rollen totaal andersom. Zwart Wit denderde aanvallend over Koru heen en aanvallend kwam de ploeg uit Uffelte ook te kort. Ook in de verdediging had Zwart Wit veel rebounds, waardoor de schutters van Koru maar één of twee keer konden aanleggen. De ploeg uit Delden had daarentegen in de eigen aanval wel veel rebounds over en kon over meerdere schijven vaker aanleggen. Na een kwartier gespeeld te hebben stond er een 8-2 stand op het scorebord, in het voordeel van Zwart Wit. Ondanks dat het in de eerste fase van de eerste helft goed liep, brak een er periode aan waarin Zwart Wit de korf iets moeilijker wist te vinden. Koru werd echter wel goed verdedigd door de Deldense ploeg, waardoor Koru ook niet dichterbij kwam. Uiteindelijk kwam Zwart Wit deze fase weer te boven en vond daarmee ook de afronding op de korf weer. Het enige waar Koru op kon hopen, was dat Zwart Wit meer van dit fases zou hebben in de tweede helft.

Zwart Wit begon echter weer scherp aan de tweede helft en vond daarmee ook weer makkelijk de korf. Koru kwam zo nu en dan wel tot afronding, maar ze hadden niet de schotvaardigheid te pakken zoals de vorige wedstrijd. Hierdoor was de druk voor Zwart Wit grotendeels verdwenen en zo konden de spelers lekker vrijuit spelen. Later in de tweede helft werden er nog een viertal wissels ingebracht, die ook hun bijdrage aan de wedstrijd leverde. Na 60 minuten speeltijd klonk het laatste fluitsignaal en daarmee won Zwart Wit het beslissingsduel met 24-9 van Koru.

Door deze overwinning zit het zaalseizoen er nog niet op. Zwart Wit zal nog één keer in actie moeten komen tegen Club Brothers uit Groningen, een geheel onbekende ploeg voor de Zwart Witten. Hoogstwaarschijnlijk zal deze wedstrijd plaatsvinden op 1e paasdag op neutraal terrein. De bestemming en tijd is nog niet bekend. Deze wedstrijd zal uitmaken wie er volgend jaar in de zaal tweede klasse mag spelen.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *