Zwart Wit pakt kampioenschap uit in Glanerbrug tegen Ons Clubje

Voor Zwart Wit was het zondag 22 mei een belangrijke dag. De Deldenaren waren nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap, die uiteindelijk ook overtuigend werd behaald. Vanaf minuut één was Zwart Wit scherper dan de thuisspelende ploeg Ons Clubje. Bij rust had Zwart Wit al een gat geslagen (2-13) en via deze ruststand werd er met ruime cijfers gewonnen (6-23). Door deze overwinning kon de concurrentie Zwart Wit niet meer inhalen en mag het zich kampioen noemen van de 3e klasse D.

Zwart Wit nam in deze wedstrijd vanaf minuut één de regie in handen en speelde met veel overtuiging. Hoewel het aanvallend even op gang moest komen bij de Deldense ploeg, had Ons Clubje aanvallend niks te zeggen. Zwart Wit ging in de verdediging de duels feller aan en won daardoor meer rebounds. Toen eenmaal de ballen door de korf vlogen, liep het aanvallend als een trein bij Zwart Wit. Echter liet Zwart Wit zo af en toe wel steken vallen in de verdediging, waardoor Ons Clubje opgelegde kansen kreeg. De kansen die de Glanerbruggers kregen, werden alleen niet afgerond. Hierdoor kon de ploeg van Marko Wiggers (en Imko Smit) bouwen aan een grotere voorsprong. De kleedkamers werden opgezocht met een stand van 2-13. Desondanks de grote voorsprong, kon Zwart Wit het niet rustiger aan doen. Ons Clubje weet dan op de één of andere manier altijd een manier te vinden om enigszins de aansluiting te vinden.

Maar ook in de tweede helft had de thuisploeg niks tegen Zwart Wit in te brengen. Verdediging hielden ze Ons Clubje goed onder druk en aanvallend bleef het goed lopen. Hierdoor werden de meegereisde supporters niet getrakteerd op een spannende wedstrijd, maar wel één met leuk korfbal en veel doelpunten. Richting het einde kon het feestje al rustig in gang worden gezet, want de opgebouwde voorsprong was niet meer in te halen door Ons Clubje. Daarbij werden er een viertal wissels toegepast, waaronder Lize Havermans en Stefan ter Keurs hun debuut maakte in het eerste team. Na 70 minuten spelen klonk het laatste fluitsignaal en zette Zwart Wit een overtuigende zege neer: 6-23.

Hierdoor werd het kampioenschap vastgesteld, maar Zwart Wit heeft nog één wedstrijd te gaan. Zondag 29 mei zal de ploeg voor de laatste keer dit seizoen thuis de strijd aangaan met Vakgericht uit Enschede. Daarnaast staat deze wedstrijd ook in het teken van afscheid, want een aantal selectiespelers zullen afscheid nemen. Om er een mooie afsluiter van te maken, hopen we op natuurlijk op net zoveel support als afgelopen wedstrijd. De wedstrijd start om 14:30 uur.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *