Zwart Wit laat punten liggen thuis tegen Roreko

In de laatste speelronde van het jaar 2015 kwam de ploeg uit De Wijk, Roreko, op bezoek in Delden. Tot nu toe had Roreko nog geen wedstrijd gewonnen en waren ook duidelijk op zoek naar de eerste overwinning van het zaalseizoen. Zwart Wit kon bij winst weer aansluiten bij de bovenste regionen, maar liet dure punten afgelopen weekend. Roreko kwam kort voor het eind langszij en ging er vandoor met de winst. Eindstand: 15-16.

 Zwart Wit opende de wedstrijd door tweemaal op rij te scoren. Echter stokte het daarna al gauw, want de korf werd steeds moeilijker gevonden en de afronding was matig aan de kant van Zwart Wit. Roreko had daarentegen veel snelheid in de aanval, iets waar Zwart Wit niet in mee moest gaan. Echter gebeurde het tegenoverstelde en mede hierdoor liep het spel niet vloeiend bij de Deldenaren. Er was simpelweg teveel onrust in het spel bij Zwart Wit, waardoor de thuisploeg vaak de verkeerde keuzes maakte om op de korf af te ronden. Via 6-6 liep de score op naar 7-9 voor Roreko, maar de laatste score in de eerste helft was voor Zwart Wit. Ruststand: 8-9.

In de tweede helft bleven de bezoekers voorlopig aan de goede kant van de score, want bij hun gingen de ballen er wel in, maar ook in de tweede helft was het allemaal ietwat gehaast. Roreko kon ook meerdere malen aanleggen, met name door de lange heren, die veel rebounds wonnen ten opzichte van Zwart Wit. Desondanks kwam de Deldense ploeg wel op gelijkte hoogte (13-13) en beloofde het nog een spannende eindfase te worden. In de eindfase kwam de thuisploeg zelfs op twee punten voorsprong (15-13) en had het de wedstrijd op slot moeten gooien, maar verzaakte dit om te doen. Eerst kwam de ploeg uit De Wijk weer op gelijkte hoogte (15-15) en nu kon het dubbeltje beide kanten opvallen en ditmaal was Zwart Wit de ongelukkige. Met nog een aantal tellen op de klok scoorde Roreko het winnende doelpunt en boekte haar eerste overwinning. Eindstand: 15-16.

 Het had een mooi weekend kunnen zijn voor Zwart Wit, want ook de concurrentie lieten steekjes vallen. Door deze nederlaag blijft Zwart Wit hangen in de middenmoot en kan het zich gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar, tegen Olympus ’58 uit Doetinchem. De twee weken worden er geen wedstrijd gespeeld. In het weekend van 2 januari komen de eerste jeugdteams weer in actie en een week later ook de senioren.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *