Zwart Wit in matige wedstrijd tegen Roreko toch uiteindelijk de betere ploeg

Zondag 17 april ging Zwart Wit op bezoek bij Roreko in Drenthe. Net zoals in de zaalcompetitie zien de twee ploegen elkaar ook terug op het veld. Ondanks dat het deze middag niet echt een aantrekkelijke wedstrijd was om naar te kijken, won Zwart Wit deze wedstrijd wel van Roreko met 12-14 en blijft daarmee op de eerste positie staan.

Ondanks dat de weersomstandigheden in het begin van de wedstrijd goed waren, kwam Zwart Wit niet lekker uit de startblokken. Zowel aanvallend als verdedigend had Zwart Wit niet de gewenste scherpte. Mede hierdoor kon de thuisploeg uit De Wijk blijven aanhaken en werd het verschil tussen de ploegen niet groter dan twee doelpunten. Zwart Wit had daarentegen ook teveel kansen nodig om daadwerkelijk tot afronding te komen. In de verdediging liet Zwart Wit teveel toe rondom de paalzone, waardoor Roreko met name hier de kansen wist te benutten. Niet één van de ploegen was de bovenliggende partij en daardoor gingen ze ook rusten met een gelijke stand van 10-10.

Na rust werd het niveau van het spel aan beide kanten er niet veel beter op. Beide ploegen misten de absolute scherpte, maar ook de wisseling van weersomstandigheden kwam de wedstrijd niet ten goede. Zwart Wit won ten opzichte van de eerste helft wel meer rebounds in het tweede bedrijf, maar rondde de ballen niet af. Ook aan de kant van Roreko lukte het allemaal niet meer in de aanval en had het zo nu en dan ook pech met het vinden van de korf. Hierdoor vielen er aanzienlijk minder doelpunten (zes doelpunten in totaal) dan in de eerste helft. Toch kwam Roreko in de eindfase nog één keer dichtbij (12-13), maar Zwart Wit stelde de winst veilig via een mooie afgemaakte doorloopbal. Eindstand: 12-14.

Ondanks dat Zwart Wit een matige wedstrijd heeft gespeeld, pakte het twee zeer belangrijke punten en behoud daarmee de eerste plek. Zondag 24 april speelt Zwart Wit weer op eigen veld tegen ’t Overschotje uit Lochem. De vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel, dus nu is er voor Zwart Wit de taak weggelegd om ook zondag winst te pakken de Lochemse ploeg. De wedstrijd zal beginnen om 14:30 uur.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *