Zwart Wit heeft kampioenschap binnen handbereik na winst tegen HKC

Afgelopen weekend speelde Zwart Wit haar één na laatste thuiswedstrijd tegen de Hengelose ploeg HKC. In de eerste helft gingen de ploegen gelijkwaardig op en hierdoor lag het verschil bij rust dichtbij elkaar: 11-10. Na rust kon Zwart Wit het beslissende gat slaan. HKC pakte af en toe haar scores mee, maar wist de Deldense ploeg niet meer in de gevarenzone te brengen. Eindstand: 18-13.

Afgelopen zondag begon Zwart Wit redelijk goed aan de wedstrijd en kwam in de beginfase op voorsprong. Echter werd deze voorsprong niet verder uitgebreid door de Deldenaren, want verdedigend waren er momenten dat ze HKC aanvallend in hun spel lieten komen. Mede hierdoor kon de ploeg uit Hengelo blijven aanhaken en bleef de wedstrijd in evenwicht. Toch was het Zwart Wit die met een voorsprong de rust in ging. Ruststand: 11-10.

Eenmaal toen de wedstrijd werd hervat, wist Zwart Wit geleidelijk aan de voorsprong uit te breiden. In tegenstelling tot de eerste helft, had Zwart Wit de verdediging beter op orde. Later brak er een fase aan waarin beide ploegen het aanvallend moeilijk hadden en veel kansen nodig hadden om te komen tot afronding. Toch brachten de bezoekers de ploeg uit Delden niet in gevaar, want HKC scoorde simpelweg te weinig. Ondanks dat HKC weinig scoorde kende Zwart Wit ook een wat moeizame eindfase. Zo af en toe kwamen de ploegen nog tot afronding, maar hier bleef het dan ook bij. Daarmee zette Zwart Wit weer prima eindresultaat neer en pakte met een eindstand 18-13 weer twee punten.

Doordat de concurrentie ook haar wedstrijden hebben gewonnen zal Zwart Wit minstens één van de wedstrijd moeten winnen. Komend weekend heeft Zwart Wit vrijaf i.v.m. Pinksteren. Het weekend daarop, zondag 22 mei, gaat Zwart Wit op bezoek bij Ons Clubje in Glanerbrug. Mocht het zo zijn dat de Deldense ploeg deze wedstrijd wint, dan mag het zich één wedstrijd voor de laatste speelronde kampioen noemen. Op zondag 22 mei zal de wedstrijd om 14:30 uur van start gaan.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *