Zwart Wit geeft winst uit handen bij EKCA

Voor Zwart Wit is EKCA geen onbekende tegenstander en ook dit seizoen treffen de twee ploegen elkaar in de competitie. Beide ploegen wisten hun eerste wedstrijd te winnen. Deze wedstrijd kende een spannend slotakkoord, maar uiteindelijk had Zwart Wit met twee punten naar huis moeten gaan. Toch was het EKCA die er met de twee punten vandoor ging.

De Deldenaren hadden bijna vanaf minuut de wedstrijd onder controle. Het was eerst wat aftasten wat EKCA aanvallend ging doen, maar Zwart Wit pakte in de beginfase zo nu en dan de verkeerde momenten, waardoor ze niet meerdere malen konden aanleggen voor het schot in de aanval. Maar al snel ging Zwart Wit beter om met de kansen die ze kregen en kwamen ze langzaamaan op voorsprong. EKCA kon echter wel blijven aanhaken en dit had ook vooral te maken met fouten die Zwart Wit verdedigend maakte. Tot kort voor de rust was de marge twee doelpunten, maar net voordat de rust naderde sloeg Zwart Wit een gat van vier doelpunten. Ruststand: 5-9.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld, alleen dat Zwart Wit in de tweede helft de wedstrijd beter controleerde. De ploeg uit Arnhem had hier echter geen antwoord op en Zwart Wit hield de ploeg op afstand. Naar ongeveer 55 minuten gespeeld te hebben kwam er een totale ommekeer in de wedstrijd. De Deldense ploeg kwam aanvallend niet meer tot afronding en ook verdedigend maakte het fout na fout. De controle die er de hele wedstrijd was, verdween binnen een mum van tijd. EKCA kon niks anders doen dan een laatste eindsprint in te zetten. De verdediging van Zwart Wit kwam onder druk te staan en EKCA kwam steeds dichterbij. Die laatste eindsprint werkte zo effectief dat EKCA kort voor het eind op voorsprong kwam te staan (15-14). Dit werd uiteindelijk ook de eindstand en zo bleven de twee punten in Arnhem.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *