Zwart Wit geeft overwinning uit handen

EKCA uit Arnhem kwam dit keer op bezoek bij de thuisspelende ploeg Zwart Wit. De Deldenaren die elk punt hard nodig hebben om aansluiting te houden met de koplopers, gaven het zondag in de wedstrijd uit handen en uiteindelijk kwam EKCA op gelijke hoogte.

Het eerste waren de bezoekers de bovenliggende partij. Zwart Wit kreeg weinig grip op de wedstrijd en zo kon EKCA in het begin een kleine voorsprong opbouwen. Nadat er een 1-4 stand op het scorebord stond kwam Zwart Wit geleidelijk aan terug in de wedstrijd. De thuisploeg kwam pas bij 6-5 voor de eerste keer op voorsprong. Iets later in de eerste helft werd het nog 7-7, waarna Zwart Wit toch met een voorsprong de rust in ging. Ruststand: 9-7.

Met vlagen waren aan weerskanten goede aanvallen te zien, maar beide teams haalden niet haar niveau. Na rust waren de eerste momenten voor EKCA, die met twee treffers op rij de stand gelijk wist te trekken. Toch was het Zwart Wit die veerkracht toonde en weer op voorsprong kwam. In het laatste gedeelte van de tweede helft kwam er aanvallend weinig tot niks uit bij Zwart Wit. Mede hierdoor kon EKCA dichterbij komen en was het een spannende eindfase. Via een 12-11 voorsprong was de Deldense ploeg nog één keer trefzeker, maar het slotakkoord was voor de bezoekers. EKCA kwam tot op gelijke hoogte, wat de eindstand bracht op 13-13. De overwinning gaf Zwart Wit uit handen, nadat ze vergaten door te zetten bij een marge van 3 punten voorsprong.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *