Zwart Wit boekt eerste zege tegen Vakgericht

Zwart Wit en Vakgericht troffen elkaar eerder dit jaar en deze wedstrijd werd moeizaam gewonnen door de Deldense ploeg. De wedstrijd van afgelopen zondag werd daarentegen moeiteloos gewonnen door Zwart Wit, want vanaf het eerste fluitsignaal was Zwart Wit de bovenliggende partij. De basis van de overwinning werd gelegd in de eerste helft, waardoor Zwart Wit overtuigend won van Vakgericht met 19-8.

 In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden was de scherpte zichtbaar aanwezig bij Zwart Wit. Zowel aanvallend als verdedigend had de thuisploeg de zaak goed onder controle. Het eerste gat was al geslagen toen Zwart Wit de 4-0 scoorde. Hierna volgde het eerste doelpunt van Vakgericht, maar Zwart Wit liet Vakgericht ver achter zich en bleef maar scoren. Met name de dames van de thuisploeg schoten zuiver en op elk front was Zwart Wit de baas. Vakgericht kon aanvallend niet haar ei kwijt en dat resulteerde vaak in een-schotsaanvallen. De Deldenaren bleven doorgaan met scoren en zette, met 8 doelpunten op rij, een 12-1 stand op het scorebord. Vakgericht scoorde het laatste doelpunt in de eerste helft en dat bracht de ruststand op 12-2.

In de tweede helft kwam Zwart Wit iets moeizamer op gang. Vakgericht liet met vlagen haar eigen spel zien, maar ondanks de doelpunten kwam de thuisploeg niet in gevaar. Naarmate de tweede helft vorderde pakte Zwart Wit de draad weer op en dit kwam ook het spel ten goede. Er kon weer meerdere malen aan worden gelegd voor het schot, maar het rendement lag iets lager als in de eerste helft. Vakgericht sloop langzaamaan iets dichterbij en maakte het verschil iets kleiner: 15-8. Maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Vakgericht wist in de laatste minuten niet meer te scoren en met 4 doelpunten op rij bracht Zwart Wit de eindstand op 19-8.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *