Zwart Wit blijft in onderste regionen na verliespartij

Afgelopen trof afgelopen weekend op het eerste gezicht een gelijkwaardige tegenstander, namelijk de Zwaluwen uit Zevenaar. De Deldense ploeg wist een achterstand bij rust om te buigen in een voorsprong, maar gaf de wedstrijd uit handen in de laatste 6 minuten.

Voor Zwart Wit, dat afreisde naar Zevenaar, was dit een belangrijke wedstrijd om aansluiting te houden bij de middenmoot in de tweede klasse D. In de eerste helft was Zwart Wit te gretig in de verdediging wat voor de thuisploeg vrije ballen en strafworpen opleverde. De Deldenaren konden goed meekomen met de scores van de Zwaluwen, maar de Zevenaarse ploeg kon stapsgewijs uitlopen tot een iets ruimere marge. De ploegen gingen kleedkamers in met een rust van 10-7.

Na rust kreeg Zwart Wit beter vat op de tegenstander. Het kwam zelf makkelijker tot afronding en door de verdedigende druk ging de Zwaluwen geforceerd aanvallen, waardoor ze de bal snel kwijtraakten. Richting het einde aan kwam Zwart Wit voor het eerst op voorsprong deze wedstrijd. Met nog ongeveer 6 minuten te spelen stond het 12-14 voor de bezoekers. Zwart Wit had de wedstrijd uit moeten spelen maar gaf het uit handen. In die beslissende laatste fase kwam de thuisploeg alsnog langszij en wist het door vijf treffers de eindstand te bepalen op 17-14.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *