Zwart Wit behaalt winst op Koru

De onbekende ploeg Koru uit Uffelte was afgelopen weekend voor Zwart Wit de tegenstander. Zwart Wit dat op eigen veld speelde zette een goede overwinning neer met 14-10.

Zwart Wit kende deze wedstrijd een goede start, hoewel ze in het begin achter kwamen te staan met 0-1. De thuisploeg die in de beginfase veel inzet toonde, wist deze achterstand binnen no time om te buigen in een voorsprong. Deze voorsprong gaven ze de hele wedstrijd niet meer uit handen. Met een aantal doelpunten op rij wist Zwart Wit uit te lopen op Koru. Via een 8-2 stand was het Koru die kort voor rust het laatste doelpunt voor rekening nam en hierbij gingen de ploegen met een 8-3 stand de kleedkamers in.

In het tweede bedrijf konden de Zwart Witten deze lijn niet doortrekken. Veel kansen wisten ze wel te creëren, maar met de afronding hadden ze wat meer moeite. Koru, dat hier en daar een doelpunt meepakte, kon de Deldense ploeg niet genoeg onder druk zetten om aan te kunnen sluiten. Toen eenmaal het einde in zicht was kon Zwart Wit de wedstrijd eenvoudig uitspelen. Na een goede wedstrijd te hebben neergezet was het Koru die zonder punten naar huis ging. Eindstand: 14-10.