Zwart Wit behaalt winst via verlossend eindschot

Zwart Wit nam het dit weekend op tegen Vakgericht uit Enschede. De studenten van de UT die het Zwart Wit aardig moeilijk kan maken, was dit weekend ook weer een lastige tegenstander om te bespelen.

De eerste treffer van de wedstrijd kwam van de bezoekende ploeg Zwart Wit. De ploeg uit Delden kwam niet altijd even makkelijk tot aanvalsacties. Af en toe was het spel te statisch aan de kant van Zwart Wit, maar ook de lengte die Vakgericht in het team heeft verloor het de rebound. Vakgericht kon wel meerdere malen aanleggen voor het schot, maar haalde een lager rendement. Voor rust wist Zwart Wit via een 7-7 stand haar 8e doelpunt te maken en ging het de kleedkamers in met een met 7-8 voorsprong.

Nadat beide ploegen weer in het veld stonden en aan de 2e helft begonnen, nam Vakgericht na een geruime tijd het stokje over. Nu was het zaak aan Zwart Wit om weer aan te sluiten. In een fase waar niet veel gebeurde kon Zwart Wit de stand weer rechttrekken tot 10-10. Tot kort voor het eind bracht Vakgericht de stand weer op 12-10. Met nog ongeveer 6 minuten op de klok werd er gestreden voor elk punt. Wanneer de laatste minuut bijna was ingegaan, kwam Zwart Wit weer op gelijke hoogte (12-12). Geen van beide ploegen speelde om de punten te delen, maar voor Zwart Wit kwam met nog enkele seconde op de klok het verlossende schot. Dit bracht de eindstand op 12-13 in het voordeel van Zwart Wit.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *