Zwart Wit als “Herbstmeister” de zaal in

In de laatste ronde van het eerste deel veld was het een spannende wedstrijd tussen de ploegen Zwart Wit en HKC. Het was een wedstrijd met alles erop en eraan wat het echt tot een heuse derby maakte. Voor beide ploegen stond er maar één ding op het spel; de winst behalen.

HKC kwam vroegtijdig in de wedstrijd op een 0-2 voorsprong. Nadat Zwart Wit een kleine tik op de vingers had gekregen, nam het de leiding over van HKC. Nu waren het de bezoekers die elke keer aansluiting moesten vinden, want Zwart Wit kon stap voor stap de voorsprong iets verder uitbouwen. De kleedkamers werden opgezocht met een 11-8 stand in het voordeel van de Zwart Witten.

Zowel in de eerste helft als de tweede helft waren er hier en daar wat hectische momenten in de wedstrijd. Dit had vooral te maken had met meningsverschillen over de arbitrage, maar ook de fysieke duels onderling. Zwart Wit startte in de tweede helft niet goed. Het maakte de kansen niet af en was het meer tegen zichzelf aan het spelen, waardoor de Hengelose ploeg terug kon komen tot 11-10. Ook nu konden de Deldenaren de knop op tijd omzetten en lieten ze bij vlagen het goede spel zien van de eerste helft. In de laatste fase van de wedstrijd kon Zwart Wit weer verder uitbouwen na een riante voorsprong. Nadat de scheidsrechter de wedstrijd tot een eind had gefloten, had de thuisploeg met een dik verdiende overwinning de twee punten in eigen huis gehouden. Eindstand: 18-13.