Zwaluwen wint ook tweede ontmoeting van Zwart Wit dit seizoen

De eerste wedstrijd dat deze twee ploegen tegenover elkaar stonden, eindigde de wedstrijd in het voordeel van de Zwaluwen (17-14). Afgelopen zondag vond de tweede ontmoeting plaats dit seizoen en wederom ging de Zwaluwen er met de punten vandoor.

Zwart Wit had deze wedstrijd geen goede start. De tegenstander kwam al snel op voorsprong en met name het eigen aanvalsspel van Zwart Wit liep niet goed. Dit was vooral te wijten aan de pass fouten, waardoor de thuisploeg zo nu en dan niet eens tot afronding kwam. Echter kwam Zwart Wit later in de eerste helft, geleidelijk aan beter in de wedstrijd. Net voor rust kon de Zwaluwen de voorsprong niet behouden en kwam Zwart Wit langszij. Ondanks deze voorsprong, die van korte duur was, gingen de ploegen met een gelijke stand (10-10) de kleedkamers in.

Na rust lieten de Deldenaren met vlagen redelijk spel zien, maar constant spelen kon de ploeg niet. In het begin van die tweede helft ging het gelijkwaardig op. Toch was het Zwaluwen die wat beter spel liet zien dan Zwart Wit en nam de touwtjes weer in handen. Maar ook in deze fase van de wedstrijd had de Deldense ploeg moeite met de afronding en maakte ze ook onnodige fouten. De voorsprong die Zwaluwen had opgebouwd bleek achteraf het beslissende gat te zijn, want ze kwamen niet meer in de gevarenzone. Uiteindelijk resulteerde dit in een 15-20 eindstand voor de Zwaluwen, die daarmee ook de tweede keer dit seizoen won van Zwart Wit.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *