TOELICHTING SCHEIDSRECHTERS EN ZAALWACHTEN

Dit jaar hebben we alles als volgt ingedeeld. Iedereen die wedstrijden fluit of een team coacht wordt niet ingedeeld om een zaalwacht te draaien.

SCHEIDSRECHTERS

Zorg ervoor dat je een kwartier voor aanvang de wedstrijd aanwezig bent. Fluiten doen we natuurlijk in sportkleding. Kun je niet op de dag dat je bent ingedeeld probeer dan tijdig met iemand anders te ruilen.

Geef aan de coach van het desbetreffende team door met wie je geruild hebt en wijzig dit ook even op de lijst in de ballenkast.

ZAALWACHTEN

De taken van de zaalwacht zijn:

– Bedienen van het scorebord.

Het scorebord kun je vinden in het ladekastje onder het bureau van het beheerderskantoor. Deze kun je openen met de kleine sleutel die aan de sleutelbos zit. De laatste zaalwacht moet het scorebord weer terugleggen in het beheerderskantoor.

– Zaal leeg en schoon houden.

Zorg ervoor de er geen rommel in de zaal blijft liggen. Laat de teams die een volgende wedstrijd moeten spelen wachten buiten de zaal. Tassen zoveel mogelijk in de materialenberging laten zetten.

– Ontvangen van de scheidsrechter.

Als er scheids moet fluiten van een andere vereniging, zorg er dan voor dat deze de sleutel van de scheidsrechter kleedkamer krijgt. De scheidsrechter kleedkamer bevind zich tegenover het beheerderskantoor.

– Materiaal.

Zorg ervoor de juiste korfbalpaal in het veld staat. Als je niet weet welke paal je moet hebben kun je het altijd even vragen aan de coach van dat team. Elk team geef je twee ballen, zorg dat je die ook weer terug na het inschieten. Kast op slot!!!!

TEL NA  AFLOOP DE BALLEN (VORIG JAAR ZIJN WE 5 BALLEN KWIJT GERAAKT)

– Sleutel

De coach van het team dat als eerste speelt die ochtend krijgt de sleutel. En opent de sporthal een half uur voor aanvang van de wedstrijd.  (Ellen of Cindy Lansink). De laatste zaalwacht op zaterdag moet zorgen dat de sleutel bij de zaalwacht van de zondag terecht komt. De laatste zaalwacht van zondag moet ervoor zorgen dat de sleutel bij Berrie Jansen komt. Als je niet kan, wissel dan even met iemand anders en verander dat even op de lijst in de ballenkast.