Nieuwe voorzitter voor Zwart-Wit

Met een goed gevoel neemt Jan Rikus Limbeek afscheid als voorzitter van D.K.V. Zwart-Wit. Gedurende 10 jaar zat hij in het bestuur van de Deldense Korfbal Vereniging, waarvan de laatste acht jaar als voorzitter. Paul Hoogeveen neemt zijn taak over.

Tijdens de jaarvergadering van Zwart-Wit werd het nieuwe bestuur gepresenteerd. Nieuweling naast Hoogeveen is Willemijn Smit, zij wordt penningmeester. Peter Meirik gaat zich de komende jaren toeleggen op de PR. Berry Jansen is lid van het bestuur en zal zich vooral bezighouden met ledenwerving. Leonie Zengerink blijft de komende tijd secretaris van de vereniging.

Stabiliteit en betrokkenheid

Limbeek werd tijdens de jaarvergadering met een grote bos bloemen en warm applaus bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren. Hij heeft Zwart-Wit een stabiele basis gegeven en heeft mooie resultaten weten te boeken. Zo hebben de kleedkamers, kantine en keuken een ware metamorfose ondergaan en is met name het aantal jeugdleden gestegen, onder meer door de inzet van schoolkorfbal en de Kangaroeklup. Limbeek was altijd zeer betrokken bij deze activiteiten. De vertrekkende voorzitter bedankte op zijn beurt de leden voor hun vertrouwen: “Ik heb me altijd met heel erg veel plezier voor de club ingezet. En dat komt vooral door de grote betrokkenheid van de leden. Samen hebben we mooie dingen weten te bereiken.”

Betrokkenheid en sportief naar een hoger plan

Paul Hoogeveen is al vanaf zijn zesde lid van de vereniging. Eerst als spelend lid, later als trainer/coach van jeugdteams en als lid van het bestuur. Nu zijn drie dochters op korfbal zitten, zet hij zich de komende jaren graag in om de vereniging naar een hoger plan te krijgen. Op sportief niveau, maar zeker ook door de betrokkenheid verder uit te bouwen. “Er zit ontzettend veel potentie in deze club”, aldus de nieuwe voorzitter. “Bij de senioren hebben we jonge en talentvolle spelers, die we de komende jaren onder leiding van onze nieuwe trainer Ger Dieters sportief gezien naar een hoger niveau willen tillen. Daarnaast richten we ons vanuit het bestuur de komende jaren vooral op de jeugd. We willen het aantal jeugdleden nog verder laten groeien en ontwikkelen een jeugdtechnisch plan. Bovendien organiseren we net als voorgaande jaren weer veel leuke activiteiten, waarmee we ons écht onderscheiden in Delden. We willen dat al onze leden heel veel plezier aan de korfbal en de vereniging zullen beleven.”