Lastige middag voor Zwart Wit bij Vakgericht

De laatste ronde van het eerste deel van de veldcompetitie werd winnend afgesloten door de Deldenaren, maar kende een vrij moeizame wedstrijd bij Vakgericht. Mede door de tegenstander, de omstandigheden, maar vooral met zichzelf had Zwart Wit het moeilijk. Desondanks stond Zwart Wit na 70 minuten spelen aan de goede kant van de score en werd er in Enschede gewonnen met 9-12.

 De beginfase was voor Zwart Wit al moeizaam. Al snel zette Vakgericht de Deldense ploeg op een kleine achterstand. Echter kreeg Zwart Wit meer grip op de wedstrijd en kwam het langzaamaan op gelijke hoogte (2-2). Daarentegen kreeg Vakgericht het lastiger, met de verdedigende druk die ze kregen van de bezoekers. Daarna wist Zwart Wit zelfs langszij te komen en was het Vakgericht die achter de feiten aanliep. De scherpte was er zo nu en dan bij beide ploegen niet en dit merkte je vooral hoe er werd omgegaan met de kansen. Veelal opgelegde kansen werden er gemist. Eenmaal bij de stand van 3-6 had Zwart Wit een gat kunnen slaan, maar door simpelweg de ballen niet af te ronden kon Vakgericht weer dichterbij komen. De rust werd opgezocht met een stand van 5-7.

De tweede helft werd het spelbeeld er niet anders op. Weer liep Zwart Wit weg van de Enschedese ploeg (6-9), maar wederom kwam Vakgericht terug. Want het ging moeizaam bij Zwart Wit, omdat het aanvallend helemaal stil viel. Daarna kende de wedstrijd een lange periode waarin niet werd gescoord door een van de ploegen. Pas in de eindfase werd de wedstrijd bepaald. Na vele pogingen was het uiteindelijk Zwart Wit die weer eens de korf wist te vinden. Door driemaal op rij te scoren werd de wedstrijd bepaald door de bezoekers. Maar uiteindelijk was het een zwaarbevochten wedstrijd. Verdedigend had Zwart Wit het aardig voor elkaar, maar aanvallend kwam het deze wedstrijd tekort. Ondanks dat het niet de beste wedstrijd was de Deldenaren keerde het terug met twee punten.

 

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *