Forse nederlaag S1 in de tweede wedstrijd

Korfbalvereniging Zwart Wit is er niet in geslaagd om de goede seizoenstart een vervolg te geven. In de openingswedstrijd waren de Deldenaren nog met 7-15 te sterk voor EKCA, maar het afgelopen weekend werd er met 13-23 verloren van DKOD.

De korfballers van Zwart Wit bleken dit weekend niet opgewassen tegen DKOD uit Heelsum. Het team miste met Justin Voortman een belangrijke basiskracht en vanaf de start was duidelijk dat het een zware opgave zou worden. De gasten uit Heelsum waren in de openingsfase uiterst doeltreffend en liepen ook vlot uit naar een 3 – 0 voorsprong. Zwart Wit had in deze fase moeite om druk te geven op de schutters van DKOD en wist de kansen die het zelf kreeg niet voldoende te verzilveren. Bij rust stonden de Deldenaren al op een schier onoverbrugbare 5-14 achterstand.

In de tweede helft kwam Zwart Wit beter in het spel en toonde de ploeg mentaliteit en veerkracht. Het werd de gasten nog flink lastig gemaakt. De tussensprint leverde een tussenstand op van 9-15. De zege van DKOD kwam echter niet meer in gevaar. Aan het einde van de partij stond er een 13-23 stand op het scorebord.

Trainer Ger Dieters was niet tevreden over de eerste helft maar was een stuk positiever over het tweede bedrijf. β€œIn de tweede helft heeft de ploeg veerkracht en mentaliteit getoond waarbij het de tegenstander nog knap lastig wist te maken. Via 6-15 werd de tussenstand 9-15. Een tussensprint die wel het gevoel geeft dat er volgende keer met een betere start meer druk op DKOD te geven is en dat we in Heelsum niet kansloos hoeven te zijn.”

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *